Camioanele Euro IV nu mai pot tranzita Tirolul austriac

La 3 octombrie 2018, Parlamentul Austriac a aprobat în unanimitate noi măsuri care limitează în continuare tranzitul vehiculelor industriale.

Tirolul austriac a impus deja de ceva timp anumite restricții privind tranzitul vehiculelor industriale, deși este considerat nelegitim de către Uniunea Europeană deoarece acestea se opun liberei circulații a mărfurilor. La 03 octombrie 2018, Parlamentul a aprobat alte interdicții, care din 2019 vor începe să fie aplicate în mod unilateral și fără un acord cu țările vecine, și anume Italia și Germania, care acționează în cadrul Reuniunii Brenner. Pachetul anti-camion (ziarele austriece l-au botezat Anti-Tranzit-Paket) a fost prezentat de guvernul tirolez și a obținut aprobarea tuturor părților, spre satisfacția guvernatorului Günther Platter.
Prima interdicție se aplică vehiculelor comerciale cu motor Euro IV, care începând cu anul viitor nu vor mai putea tranzita Pasul Brenner, interdicție care din 2021 va fi extinsă si la Euro V.

Camioanele Euro VI sunt si ele in vizorul autorităților, mai precis din luna august 2019 aceste vehicule vor face obiectul interdicției circulației sectoriale, iar din 2021 vor fi interzise și noaptea.

Pentru moment această interdicție a fost suspendată dar Parlamentul Tirolului austriac dorește s-o pună in aplicare cat mai repede, de asemenea sunt discutii ca aceste interdicții să se implementeze și in weekend.

SURSA: www.trasportoeuropa.it

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings