Vor creste taxele de drum in Germania

TSG-euroShell informeaza ca, incepand cu 1 ianuarie 2019, se vor majora tarifele aplicate pentru plata taxelor de drum in Germania!

Bundestag a votat legea care ajusteaza tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere supusa taxarii din Germania pentru vehiculele comerciale de peste 7.5 tone. Tarifele vor include pentru prima data si costurile de poluare fonica.

Noile tarife pentru plata taxelor de drum in Germania vor fi diferentiate in functie de gradul de poluare si greutatea vehiculelor. Acestea se vor aplica pe autostrazile si drumurile federale. Pentru ansamblele cu o greutate mai mare de 18 tone, diferentierea se face si in functie de numarul de axe (pana la 3 si 4 plus).

Vedeti mai jos noile tarife pentru plata taxelor de drum din Germania aplicabile incepand cu 01/01/2019

noi tarife taxe de drum Germania

*valorile sunt exprimate in euro centi / km

Majorarea taxelor de drum se va resimti cu preponderenta la ansamblele cu greutatea mai mare de 18 tone si care circula cu peste 4 axe.

Variatie tarife taxe de drum Germania 2018 vs 2019 (peste 18 tone, mai mult de 4 axe)

variatie tarife pentru plata taxelor de drum in Germania

*valorile sunt exprimate in euro centi / km

Cea mai mare crestere procentuala (39%) se inregistreaza in cazul camioanelor Euro 6, de peste 18 tone, cu mai mult de 4 axe. Se estimeaza ca noua forma de tarifare va genera venituri suplimentare la bugetul de stat de aproximativ 4.16 miliarde de euro in urmatorii 4 ani.

Premiera o reprezinta faptul ca, pentru urmatorii doi ani, camioanele alimentate cu gaz (LNG sau CNG) vor fi scutite complet de la plata taxelor de drum in Germania. Incepand cu anul 2021, scutirea va fi aplicata in continuare pentru componenta de poluare, insa nu si pentru componentele de infrastructura si zgomot.
Puteti accesa AICI detalii despre extinderea retelei de drumuri taxabile din Germania sau chiar pe site-ul Toll Collect www.toll-collect.de/.

Pentru informatii suplimentare despre taxele de drum din Germania, ne puteti contacta telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings