Scania a livrat primul camion alimentat cu bioetanol

Interesant este faptul ca primul camion Scania care este echipat cu noul motor de 13 litri alimentat cu bioetanol va fi utilizat pentru a transporta etanol. Camionul va transporta etanol pentru compania Lantmännen Agroetanol, care opereaza cea mai mare biorafinarie din Regiunea Nordica.

Apropo, stiati ca puteti cumpara orice tip de camion la mana a doua accesand Kleyn Trucks.

„Singura diferenta notabila este ca nu se simte mirosul specific de motorina. Motorul de 410 CP se simte puternic, dar eu sunt rasdatat, dupa ce am condus un camion Scania V8, iar acesta este in mod evident mai slab comparativ. Totusi, si eu sunt foarte entuziasmat de noua generatie Scania „, spune soferul Mikael Söderqvist.

Utilizand carburantul ED95 (bioetanol amestecat cu un ameliorator de aprindere), emisiile de carbon sunt reduse cu pana la 90%. Exista, de asemenea, emisii de oxizi de azot și particule în mod semnificativ mai scazute.

Noul motor alimentat cu bioetanol ofera 2150 Nm, egal cu cel al fratelui sau diesel, iar consumul de combustibil este de asemenea echivalent cu un motor diesel conventional. Noul motor utilizeaza o aprindere prin comprimare similara cu cele diesel conventionale, ceea ce limiteaza necesitatea modificarilor hardware.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings