Franța: derogare temporară de la regulile privind timpii de conducere și de odihnă în perioada 22-26.11.2018, ora 00:00

UNTRR informează transportatorii că autoritățile franceze au dat o derogare temporară de la regulile privind timpii de conducere și de odihnă în urma protestelor ce se desfasoară în Franța.

„Luând în considerare că o mișcare socială națională „Vestele Galbene” perturbă condițiile de trafic și aprovizionarea națională; că, datorită acestei mișcări, mulți conducători auto nu își pot efectua activitatea; că această situație constituie un caz de urgență, menționată în articolul 14.2 din Regulamentul nr 561/2006 din 15 martie 2006, prin care se justifică punerea în aplicare a unei derogări temporare de la regulile privind timpii de conducere și de odihnă.

Se decretă:

Art. 1 – Fără a aduce atingere condițiilor de prelungire a duratei zilnice și săptămânale de condus în temeiul articolului R. 3312-52 din Legea Transporturilor, operațiunile de transport marfă și cele de transport persoane  beneficiază de următoarele derogări temporare de la regulile stabilite în Regulamentul nr. 561/2006/CE menționat mai sus:
1. Depășirea duratei maxime de conducere zilnică în limita a două ore, prin derogare de la articolului 6 din Regulamentul menționat mai sus;
2. Depășirea duratei maxime de conducere săptămânală în limita a șase ore, prin derogare de la articolul 6 din Regulamentul menționat mai sus.

Art. 2. – Derogările prevăzute la art. 1 se acordă pe durata desfășurării mișcării sociale naționale menționate mai sus și până luni, 26 noiembrie 2018 la ora 00:00.
Art. 3. – Acest ordin nu se aplică transportului școlar.

Art. 4. –  Directorul serviciilor de transport răspunde de punerea în aplicare a prezentului ordin, care se publică în Jurnalul Oficial al Republicii Franceze și intră în vigoare imediat și face obiectul unei notificări către Comisia Europeană privind aplicarea Articolului 14.2 din Regulamentul menționat mai sus”.

Click aici pentru a consulta decretul în limba franceză.

SURSA: UNTRR.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings