Optimo – Dotare obligatorie din 2019 pentru atelierele TLV

IMPORTANT! Ne adresăm tuturor partenerilor din rețeaua Fomco și îi înștiințăm pe această cale de modificările care vor fi aduse începând cu anul 2019, cu rugămintea să ia în considerare faptul că, la orice autorizare/reautorizare TLV (încheiere/reînnoire de contract de colaborare), va fi obligatorie deținerea cel puțin a unui programator Optimo sau Optimo2, actualizat la versiunea de software 4.7 (minim).

Conform anexei 1C a Regulamentului UE 165/2014, începând cu data de 15 Iunie 2019, tahografele care se vor putea instala pe vehiculele noi sunt tahografele digitale inteligente. Pentru ca atelierele TLV să fie în măsură să intervină în aceste sisteme noi de tahografe digitale inteligente, sunt două aspecte importante de care trebuie ținut cont:

  1. Dotare tehnică – obligativitate deținere Optimo/Optimo2
  2. Instruire personal

Tableta robustă Optimo2, care poate comunica fără fir cu toate tahografele digitale și cu tahografele modulare 1324 (24V) și VR2400, a fost proiectată de Stoneridge Electronics, pentru a oferi atelierului TLV tot ce acesta are nevoie pentru programarea și calibrarea tahografelor. Acest programator este utilizat în număr de peste 2500 bucăți la nivel european.

Ce știe să facă Optimo2?

Atât Optimo cât și Optimo2 încorporează toate cunoștințele vechiului programator MK-II și totodată vine cu noi funcții și aplicații utile atelierului TLV. Funcțiile principale Optimo2 sunt:

  1. Programare și calibrare tahografe
  2. Sistem de configurare tahografe SE5000
  3. Funcție de înlocuire tahografe digitale
  4. Liste de echivalențe tahografe și impulsoare
  5. Fișe de aplicații
  6. Spațiu de stocare documente private (poze, documente PDF, etc.)

Cu ce tahografe este compatibil Optimo2?

 

Categorie tahografe Modele tahografe Comunicație cu fir Comunicație Wireless
Tahografe analogice VR8400
1314
1318
Actia 028
MF CE102
Tahografe modulare VR2400
1324  ●*
1319
EGK-100
Tahografe digitale SE5000
DTCO 1381
EFAS
Actia Smartach

*Notă: se aplică doar la tahografele 1324 care funcționează la 12 Volți

 

Specificații tehnice

♦ Carcasă cu inserții cauciucate pentru a crește robustețea
♦ Ecranul tactil capacitiv de 11” asigură navigarea ușoară
♦ Platforma Dell cu sistem de operare Windows 10 și sisteme electronice Stoneridge
♦ Dimensiuni aproximative: 275mm x 190mm x 58mm
♦ Permite utilizatorilor posibilitatea de a programa sursa secundară de mișcare la tahografele SE5000 și toate variantele VDO
♦ Oferă utilizatorilor abilitatea de a configura tahografele SE5000 și DTCO 1381 pentru vehicule
♦ Reîncarcare rapidă a acumulatorului
♦ Slot de smartcard, porturi USB, Bluetooth și comunicație Wireless
♦ Conectivitate directă fără adaptoare – compatibilitate 100% cu cablurile din pachetul MK-II

 

Pentru ca atelierele TLV să fie în măsură să intervină în programarea, calibrarea și verificarea tahografelor digitale inteligente, pe lângă dotarea specifică, trebuie ca inspectorii să fie instruiți corespunzător.

Mai exact este nevoie de cunoștințe pentru operarea programatorului Optimo sau Optimo2 folosind echipamentele auxiliare de testare a modulelor DSRC și GNSS, așa cum o impune Regulamentul UE 165/2014. Momentan, acest curs este în dezvoltare, dar Fomco va reveni cu noutăți după ce acest curs va fi finalizat și pregătit.

Totuși, amintim faptul că vor fi noi dispozitive auxiliare programatoarelor Optimo și Optimo2, noi impulsoare, noi carduri și noi sigilii.

În perioada următoare, Stoneridge Electronics va transmite informații detaliate și va instrui importatorii din piața europeană în ceea ce privește tahografele digitale 1C. Ca urmare, și Fomco va pregăti cursul de instruire destinat partenerilor TLV, pentru ca apoi, odată cu achiziția aparaturii auxiliare, să existe satisfăcută capabilitatea de intervenție in tahografele 1C. Participarea la acest curs, precum și dotarea atelierului TLV cu aparatura 1C va fi opțională.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numărul 0265-326.043 sau pe email la adresa office@fomco.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings