Noi modificari pentru plata taxelor de drum din Germania

Incepand cu 1 ianuarie 2019, ajustarea greutatii ansamblului pe aparatul Toll Collect pentru plata taxelor de drum din Germania devine obligatorie, informeaza TSG-euroShell!

Modificarile pentru plata taxelor de drum din Germania, care vor fi aplicate incepand din 01 ianuarie 2019 atat pe autostrazi, cat si pe drumurile federale sunt:

1. Setarea greutatii ansamblului pe aparatul Toll Collect devine obligatorie

Clasele de greutate au fost afisate pe ecranul aparatelor inca din luna iunie a acestui an, insa incepand cu 01.01.2019 setarea acestora devine obligatorie. Asadar, soferii vor utiliza urmatoarele categorii de greutate:

tarifele pentru plata taxelor de drum din Germania
Toll Collect a confirmat faptul ca setarea incorecta a greutatii va fi sanctionata cu amenzi pentru soferi.

Vedeti cum se face setarea clasei pas cu pas AICI.

Daca vehiculul are o greutate sub 7.5 tone, soferul va seta <7.5t. In cazul in care are atasata o remorca, greutatea va fi setata in functie de greutatea totala a ansamblului conform indicatiilor de mai sus.

Puteti consulta AICI ultima informare transmisa de catre Toll Collect clientilor cu privire la actualizarea softului aparatelor Toll Collect.

Aparatele Toll Collect inregistrate la serviciul TOLL2GO (care permite si plata taxei de drum in Austria), vor afisa atunci cand soferul tranziteaza Austria mesajul “AT” si numarul de axe, iar greutatea nu va fi afisata.

2. Tarifele aplicate pentru plata taxelor de drum din Germania vor fi modificate

De asemenea, incepand cu 01.01.2019, noile tarife vor fi diferentiate in functie de gradul de poluare si greutatea vehiculelor.

Pentru ansamblele cu o greutate mai mare de 18 tone, diferentierea se face si in functie de numarul de axe (pana la 3 si 4 plus). In medie, valoarea tarifelor aplicate incepand cu 01 ianuarie 2019 va creste cu peste 30%. Cea mai mare crestere procentuala (39%) se inregistreaza in cazul camioanelor Euro 6, de peste 18 tone, care circula cu 4 sau mai multe axe.

Mai multe detalii cu privire la modificarea tarifelor puteti gasi AICI.

Cu toate acestea, procedura legislativa poate suferi modificari in ceea ce priveste tarifele.

Pentru alte informatii suplimentare privind tarifele pentru plata taxelor de drum din Germania ne puteti contacta telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings