2019 – Anul protestelor in transporturi

F.O.R.T. solicita Guvernului Romaniei, numirea urgenta a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii Regionale

Satui sa tot astepte ca politicienii autohtoni sa faca ceva concret pentru unul dintre cele mai importante sectoare economice din Romania, patronatele autohtone au dat startul protestelor in 2019, la Bruxelles, in data de 10 Ianuarie.

Si de aceasta data Asociatia Transportatorilor de Marfa din Bucovina – ATM Bucovina, condusa de Presedintele Alin Cretu, in acelasi timp Prim Vicepresedinte al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (F.O.R.T.), a avut un rol semnificativ in schimbarea atitudinii Europarlamentarilor si evitarea unui deznodamant tragic din punct de vedere economic pentru tarile estice.

200 de reprezentanti ai ATM Bucovina (asociație membră FORT), a doua delegatie ca numar de participanti dupa cea a Bulgariei, au demonstrat pasnic, uniti si plini de determinare, castigand la Bruxelles respectul tuturor, iar agenda protestelor continua.

F.O.R.T., impreuna cu asociatiile de transport membre, solicita Guvernului Romaniei, numirea urgenta a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, intrarea intr-un dialog constructiv si eficient cu acestia pentru a asigura, atat reprezentarea intereselor Romaniei in Europa cat si stabilitatea legislativa de care transporturile autohone au atat de mare nevoie.

In contextul preluarii presedentiei Consiliului, lipsa celor doi ministri din Guvernul Romaniei denota inconstienta totala din partea politicienilor deoarece, aceste doua ministere sunt influentate direct de politica europeana in raport cu infrastructurile critice, dezvoltarea locala si regionala si utilizarea accelerata a fondurilor europene pentru demararea unor investitii de interes national si regional.

F.O.R.T. a transmis Guvernului Romaniei o adresa oficiala in vederea organizarii urgente a unei intalniri in cadrul careia sa se discute urmatoarele revendicari extrem de importante pentru transporturile autohtone:
– Dezvoltarea responsabila a infrastructurii de tansport si respectarea termenelor lucrarilor contractate
– Renuntarea de la 1 Februarie 2019 la supraacciza aplicata carburantilor
– Constituirea urgenta, impreuna cu patronatele din domeniu a unui grup de lucru, in cadrul Guvernului, pentru monitorizare si interventie legislativa la nivel european
– Modificarea urgenta a legislatiei transporturilor pentru combaterea activitatilor ilegale din domeniu
– Anularea prevederilor Ordinului de Ministru nr. 1824/2018 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe acestora stabilite prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 980/2011

F.O.R.T a solicitat Guvernului Romaniei ca aceasta intrunire sa se desfasoare pana in data de 20 Ianuarie.
In functie de concluziile ce se vor desprinde raportat revendicarilor transportatorilor si a termenelor asumate, membrii F.O.R.T urmeaza sa decida demararea actiunilor de protest la nivel national sau continuarea activitatii pentru atingerea, impreuna cu reprezentantii Guvernului Romaniei, a obiectivelor asumate.

SURSA: Biroul de presa Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings