Finlanda permite combinații de 34,5 m

Guvernul finlandez a decis că, de la 21 ianuarie, lungimea maximă legal admisă a unei combinații de vehicule este de 34,5 metri. Masa maximă admisă rămâne 76 de tone.


Conform noului decret al guvernului, lungimea maximă a vehiculelor, altele decât autobuzele și autocarele, este de 12 metri, lungimea unei semiremorci crește la 16 metri.

Lungimea maximă admisă a unui camion combinat și a unei semiremorci va crește de la 16,5 la 23 de metri. Lungimea maximă a unei combinații între un cap tractor și o remorcă cu axă centrală pe șosea este de 20,75 metri în locul celor actuale de 18,75 metri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația de stiri e-camion.ro pentru telefoane Android și iPhone!

Cu toate acestea, combinațiile lungi nu au într-adevăr acces în orașe și sate, dar vor fi utilizate în principal pentru conexiuni între terminale, centre comerciale mai mari și locuri de producție și vor fi de obicei folosite în afara orelor de vârf, adesea noaptea.

Schimbările în lungimile combinațiilor de vehicule sunt estimate să aducă beneficii considerabile, în special atunci când transportă containere maritime, mărfuri generale și alimente. Potrivit guvernului finlandez, acestea reprezintă aproape 50% din transportul rutier de marfă.

SURSA FOTO: www.mercedes-benz.com
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings