Daimler Trucks a vândut peste 500.000 de camioane în 2018

Daimler Trucks, liderul mondial pe segmentul camioanelor, a înregistrat, în 2018, unul dintre cei mai buni ani în materie de vânzări din istorie. Conform rezultatelor inițiale, volumul total de vânzări realizat la nivelul diviziei a crescut, atingând peste 500.000 de unităţi comercializate în 2018 (2017: 470.000). Cifrele de vânzări finale vor fi comunicate public de Daimler AG în cadrul conferinței anuale de presă, ce va avea loc pe data de 6 februarie 2019. Având în vedere condițiile pozitive de piață, divizia Trucks a Daimler și-a majorat numărul de livrări cu 11%, atingând aproximativ 466.900 unități la sfârșitul lunii noiembrie 2018, față de rezultatele înregistrate în aceeași perioadă a anului precedent (ianuarie – noiembrie 2017: 422.500).

Martin Daum, membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG, responsabil pentru divizia Trucks & Buses: 2018 a fost unul dintre cei mai de succes ani din istoria Daimler Trucks.

„2018 a fost unul dintre cei mai de succes ani din istoria Daimler Trucks. Vânzările noastre la nivel global sunt cu mult mai mari față de cele de anul trecut. Cu peste 500.000 de camioane comercializate, am reușit performanța celui mai mare volum de vânzări din ultimii 10 ani. Această reușită este dovada că oferim clienților din întreaga lume produse performante, în spatele cărora se află o echipă la fel de puternică. Le mulțumesc așadar colegilor pentru devotamentul de care au dat dovadă în ultimul an. În 2019, avem același obiectiv – de a asigura, zi de zi, succesul clienților noștri prin soluții inovatoare de transport. La acest aspect se adaugă și transformările tehnologice ale industriei în care activăm, care încurajează camioanele automatizate, electrice, cu diverse opțiuni de conectivitate,” a declarat Martin Daum, membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG, responsabil pentru divizia Trucks & Buses.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația de stiri e-camion.ro pentru telefoane Android și iPhone!

Creșterea vânzărilor şi a cotei de piaţă în Europa și în România

În regiunea UE30 (Uniunea Europeană, Elveția și Norvegia), vânzările Daimler Trucks au crescut cu 4% în 2018, în intervalul ianuarie – noiembrie fiind vândute aproximativ 76.200 de unităţi, față de aceeași perioadă a anului precedent (73.600 de unități). Mercedes-Benz Trucks şi-a menţinut poziţia de lider în segmentul autovehiculelor comerciale medii şi grele, cu o cotă de piaţă de 20.4%. De la jumătatea anului 2019, Mercedes-Benz Trucks așteaptă un nou impuls de vânzări de la noul Actros, care a fost foarte bine primit în urma prezentării de la Salonul Auto Internațional pentru Autovehicule Comerciale IAA Hanovra, din septembrie 2018.

Divizia Trucks a Mercedes-Benz România își menține poziția de lider pe piața de camioane din România pentru al cincilea an consecutiv, cu 1.718 de unități înmatriculate și o cotă totală de piață de 21.65%

La nivelul pieței locale, divizia Trucks & Buses a Mercedes-Benz România își menține poziția de lider pe piața de camioane din România pentru al cincilea an consecutiv, cu 1.718 de unități înmatriculate și o cotă totală de piață de 21.65%.

Mercedes-Benz România este lider în segmentul de autocare cu lungime mai mare de 12 m, în segmentul de autobuze interurbane cu lungime mai mare de 12 m, precum și în întregul segment al vehiculelor de transport persoane mai lungi de 12 m, rezultând o cotă de piaţă de 36%.

„Cei 5 ani în topul pieței de camioane din România ne motivează să continuăm să identificăm constant cele mai bune soluții în materie de transport pentru clienții noștri. De asemenea, aceste rezultate reflectă importanța pieței locale pentru operațiunile Daimler în Regiunea UE30 pe segmentul Trucks & Buses.” a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses în cadrul Mercedes-Benz România.

Livrările realizate în primele 11 luni ale anului 2018 au depășit cu 11% livrările din aceeaşi perioadă a anului precedent, rezultatele finale urmând să fie raportate pe 6 februarie

Lider în inovație și în 2019 pentru camioane autonome, electrice și conectate

Fiind liderul mondial pe segmentul vehiculelor comerciale, Daimler Trucks își propune să continue în 2019 inovarea în materie de conducere autonomă, electrică, conectată. Cu noul Actros, Mercedes-Benz Trucks a prezentat publicului, în cadrul Salonului Auto Internațional pentru Autovehicule Comerciale IAA 2018, un autovehicul care atinge un nou nivel, în segmentul autocamioanelor, în materie de inovații tehnologice. Noul Mercedes-Benz Actros cu Active Drive Assist este primul camion din producția de serie care permite conducerea semi-autonomă (nivel 2) pe drumurile publice. Cu Active Drive Assist, noul Actros poate vira și frâna în mod independent, mărind semnificativ nivelul de siguranță în trafic, prin monitorizarea constantă a împrejurimilor. Mai mult, transmisia optimizată, sistemul MirrorCam care înlocuiește oglinzile retrovizoare laterale și funcția de ultimă generație Active Brake Assist 5 fac ca noul Actros să fie unul dintre cele mai sigure și eficiente camioane din segmentul din care face parte.

Daimler Trucks lucrează continuu pentru a creşte disponibilitatea camioanelor și a autobuzelor, digitalizarea și conectivitatea având un rol foarte important. Daimler este lider în conectarea vehiculelor comerciale cu aproximativ 600.000 de vehicule deja conectate în întreaga lume. Truck Data Center este nucleul tuturor serviciilor Daimler Trucks. Acest modul stă la baza tuturor serviciilor de conectivitate precum Fleetboard sau Mercedes-Benz Uptime, precum şi a soluţiilor de telematică: Detroit Connect pentru brandul Freightliner şi Truckonnect pentru FUSO. Precum un smartphone modern, Truck Data Center comunică, prin intermediul tehnologiilor Bluetooth, a serviciilor de telefonie mobilă sau a GPS-ului cu infrastructurile, celelalte vehicule şi entitățile implicate în procesul logistic. Prin intermediul Truck Data Center, un camion Daimler Trucks este mereu conectat la cloud, devenind parte a Internet of Things.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings