Amenda de 8.000 de Euro pentru depasirea vitezei legale

Potrivit siteului transportoeuropa.it, poliția locală din Brembate a oprit un camion care depășise viteza legală de șapte ori în două zile, ajungând la o viteză de 120 km/h, în timp ce în Padova un alt șofer a fost prins la volan în timp ce citea ziarul.

Ce este mai periculos: să depășiți limitele de viteză sau să citiți în timp ce conduceți?

În realitate, ambele încălcări ale Codului Rutier sunt la fel de periculoase pentru siguranța rutieră, însă sancțiunile pot fi foarte diferite, după cum se arată în două cazuri care au avut loc luna aceasta la Bergamo și Padova. Primul se referă la depășirea limitelor de vitezăpolitia locală din Brembate a oprit un camion inmatriculat in Spania, iar în timpul verificarii tahografului digital ofițerii au detectat șapte încălcări în două zile a vitezei legale. A mers cu 100 km/h și a avut un vârf de 120 km/h. Viteza excesivă la costat 8000 de Euro. Cel puțin în teorie, pentru că a plătit imediat amenda, sub sancțiunea arestului administrativ al camionului, compania de transport a beneficiat de o reducerea de 30%, plătindu-se „doar” 5.384 Euro.

Alt șofer din provincia Padova a fost oprit de poliția rutieră, în timp ce conducea pe centura din Padova. În timp ce patrula  într-o mașină nemarcată, agenții au văzut un camion care rula în zig-zag, așa că au decis să-l oprească. La o scurtă verificare au văzut că soferul citea ziarul pe volan. Acesta sa justificat spunând că volanul este mare și că nu-l împiedica să conducă. Soferul a primit o amenda de 87 de Euro și retinerea permisului de conducere pentru încălcarea articolului 169 din Codul Rutier.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings