Companiei Jost Group i s-au confiscat 346 de camioane

Potrivit presei din Belgia, judecătorii din Liege au acceptat cererea procurorului de a confisca 346 de camioane ale companiei Jost Group, acuzată de folosirea ilegală a conducătorilor auto din Europa de Est. Valoarea prejudiciului adus statului belgian este de 55 de milioane de euro.

La 25 martie 2019, Tribunalul Liege a acceptat cererea Procuraturii Federale de a confisca 346 de camioane ale companiei Jost Group, ca parte a unei anchete începute în mai 2017 pentru utilizarea ilicită a șoferilor străini. Compania sa opus dispoziției și, în februarie, a obținut suspendarea în primă instanță, însă judecătorii au anulat această decizie. 

Descarca GRATUIT aplicatia e-camion.ro

Peste o sută de anchetatori au lucrat nu numai în Belgia, dar și în România și Slovacia pentru a strânge dovezi privind utilizarea șoferilor din aceste state în Belgia, dar si condițiile contractuale și salariale din țara lor de origine. În timpul anchetei, un anchetator s-a infiltrat la filiala românească a lui Jost și a arătat că șoferii trebuiau să lucreze off-site pentru mai multe săptămâni la rând cu un salariu semnificativ mai mic decât cel belgian. 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings