TISPOL – o noua operatiune de control Truck&Bus

În perioada 13 -19 mai, conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa se va desfășura acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

Acțiunea vizează reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Controalele se vor concentra in special pe orele de conducere și odihnă, precum și pe starea tehnică a vehiculelor. De asemnea va fi controlată și asigurarea corectă a încărcăturii și echiparea corectă a autocarelor, de exemplu ciocane de urgență sau uși electrice funcționale, pentru a minimiza impactul asupra tuturor celor implicați în accident.

Astfel, în cadrul acțiunii,  polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings