Waberer’s si-a redus flota cu 241 camioane fata de anul trecut

Potrivit site-ului trasportoeuropa.it, in primul trimestru al anului 2019, gigantul maghiar de transport a redus marja de exploatare brută cu 23,5% față de aceeași perioadă a anului precedent și a redus flota cu 241 vehicule industriale.


Scăderea profitului și a flotei continuă pentru Waberer’s International, una dintre cele mai mari companii de camioane din Uniunea Europeană, care până în 2018 a înregistrat o creștere constantă. Luna aceasta, compania a furnizat rezultate pentru primul trimestru din 2019, care indică câteva semnale negative semnificative. În comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, cifra de afaceri crește cu 2%, ajungând la 182 milioane Euro, dar acest rezultat se datorează creșterii tarifelor, în timp ce volumele transportate scad.

Robert Ziegler, CEO al companiei, explică faptul că aceste rezultate reflectă tendința negativă a întregii piețe a transporturilor și logistici, conduse și de incertitudinile legate de Brexit. Ziegler anunță o „transformare serioasă” pentru a face față acestei situații, care este implementată treptat în prima jumătate a anului. Cea mai evidenta schimbare se refera la flota: dupa ce a anuntat anul trecut anularea unei comenzi de cumparare de trei sute de unitati, acum compania anunta ca flota sa are 241 camioane mai putin decat in al patrulea trimestru al anului 2018. Acum, Compania are 4340 de vehicule industriale și 5806 șoferi.

Pe termen scurt, Waberer’s International va continua să implementeze programul de reducere a costurilor, în timp ce pe termen mediu Waberer va îmbunătăți calitatea serviciului prin creșterea flexibilității sale. „Aceste schimbări sunt substanțiale și nu vor avea efect peste noapte, dar suntem încrezători să vedem primele semne de îmbunătățire în a doua jumătate a anului”, concluzionează Ziegler.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings