Andreas Nordsjø câștigă Scania Driver Competitions Europe

Andreas Nordsjø din Norvegia a câștigat finala Scania Driver Competitions Europe. Concursul s-a desfășurat în Södertälje, Suedia. Nordsjø a fost cel mai bun din cei 29 de șoferi profesioniști din țări din întreaga Europă.

Peste 20.000 de șoferi din 30 de țări europene au concurat la Scania Driver Competitions Europe. Competențele șoferilor au fost testate temeinic atât cu teste teoretice, cât și cu exerciții de manevră. Doar un reprezentant pentru fiecare țară și-a făcut drum prin competiții regionale și naționale și sa numărat printre puțini dintre cei selectați pentru a concura la final. Vârsta finaliștilor a variat de la 23 la 61 de ani.

„Soferul este cel mai important factor in transportul vehiculelor grele”, spune Erik Ljungberg, sef de comunicare, brand si marketing la Scania. „Prin competițiile Scania Driver, dorim să ridicăm statutul de șoferilor profesioniști și să subliniem importanța lor pentru rentabilitatea companiilor de transport și pentru siguranța rutieră, precum și pentru impactul redus asupra mediului”.

Premiul cel mare a fost un camion nou Scania in valoare de 100.000 de euro. Pentru marele premiu au concurat Andreas Nordsjø, Norvegia, Piotr Dolengiewicz din Polonia și Fredrik Arwidmark din Suedia.

Finala a avut loc pe parcursul unei perioade de două zile și a cuprins conducerea defensivă și de economisire a combustibilului, asigurarea încărcăturii, verificarea înainte de a conduce și diverse manevre și teste complexe.

Competițiile pentru șoferii Scania fac parte dintr-o inițiativă globală de conducere sigură, pe care Scania a început-o în 2003. Prin evidențierea rolului șoferului, Scania dorește, de asemenea, să atragă mai mulți oameni în profesia de conducător auto.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings