Mercedes-Benz România a derulat etapa naţională a competiției TechMasters Trucks 2019

Mercedes-Benz România a derulat etapa naţională a competiției TechMasters Trucks 2019 ce desemnează cei mai buni tehnicieni de service din rețeaua de parteneri și centre autorizate Mercedes-Benz.

“Clienții noștri au încredere în camioanele Mercedes-Benz Trucks, dar și în serviciile nostre. Iar standardele înalte de calitate ale Mercedes-Benz Trucks pot fi asigurate investind în perfecționarea continuă a tehnicienilor noștri. Ei fac parte din marea familie Mercedes-Benz Trucks și contribuie activ la respectarea promisiunii Trucks you can trust”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses în cadrul Mercedes-Benz România.

În finala naţională, organizată pe 13 iunie, la Centrul de Training al Mercedes-Benz România, s-au calificat 20 de tehnicieni care au parcurs mai multe probe practice și teoretice, ce au urmărit evaluarea şi testarea competenţelor la nivelul unui spectru larg de specializări – de la consultanță de service până la activitatea efectivă de mentenanță și service. Atât testele, cât şi exerciţiile practice au fost personalizate în acord cu profilul celor patru posturi. În plus, participanții au avut ocazia să conducă în premieră noul Actros, cel mai modern camion din lume.

“Am pregătit cu atenţie probele la care au fost supuşi finaliştii, urmărind îndeaproape structura concursului internaţional. În cadrul evaluării practice, participanţii au fost provocaţi cu jocuri de rol şi exerciţii de rezolvare practică  a operaţiunilor de service. De exemplu, tehnicienii de diagnoză au avut de identificat, în decursul a 60 de minute, un defect instalat pe autocamion. Evaluatorii au urmărit atât corectitudinea acţiunilor specifice, cât şi modul în care standarele înalte ale Mercedes-Benz sunt transpuse în asigurarea calității serviciilor.”, a declarat Adrian Nitu, Trainer la Centrul de Training al Mercedes-Benz România.

În urma etapei naţionale, au fost aleşi cei mai buni 4 specialişti care vor reprezenta România la Global TechMasters Truck 2019: Dan Bleahu (consilier service), Bogdan Dumitru Mihăilă (specialist piese de schimb și accesorii), Adrian Oprișor-Pitu (tehnician de diagnoză) și Adrian Ionuț Mușoaie (tehnician de mentenanță). Acestora li se va alătura antrenorul Adrian Niţu.

”Particip pentru a doua oară la această competiție și sunt foarte bucuros că m-am calificat din nou în etapa internațională. Finala de acum doi ani, din Germania, a fost un eveniment extraordinar și mi-am dorit foarte mult să repet această experiență. La ediția trecută, am obținut medalia de aur pentru cel mai bun technician de diagnoză din rețeaua Mercedes-Benz. Sper că, împreună cu colegii mei, vom reuși să obținem un rezultat frumos și anul acesta”, a declarat Adrian Oprișor-Pitu, specialist diagnoză la Autoklass Sibiu.

România va participa, pentru a doua oară, la competiția Global TechMasters Truck. Echipele naţionale sunt formate din 5 membri şi au în componenţă un consilier de service, un consilier de vânzări pentru piese de schimb și accesorii, un tehnician de diagnoză și un tehnician de mentenanță, respectiv un antrenor.

În perioada următoare, echipa de specialiști After-Sales urmează să deruleze un program personalizat de instruire sub îndrumarea lui Adrian Niţu. Programul se va încheia cu o tabără de pregătire, care va avea și componente de simulare a probelor finalei internaționale.

Global TechMasters Truck 2019 va avea loc între 22-24 octombrie, la Stuttgart. Românii se vor confrunta cu alte 11 echipe de specialiști din Austria, Brazilia, China, Elveția, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Rusia și Turcia.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings