Sfaturi pentru condusul pe timpul verii pentru șoferi de camioane și nu numai

Crezi că odată cu venirea temperaturilor ridicate ai scăpat de grijile din timpul condusului? Chiar dacă nu mai ai drumuri înghețate de învins, vara încă poate prezenta provocări, în special pentru șoferii care nu acordă o atenție deosebită mediului înconjurător. Citește următoarele sfaturi pentru condusul pe timp de vară care te pot ajuta să eviți dezastrul.

Utilizează protecție pentru a preveni arsurile solare

Dacă conduci o perioadă lungă de timp, probabil vei rămâne cu un bronz special pe brațul stâng. Deși acest lucru poate aduce zâmbete pe fața oamenilor, evitarea arsurilor solare este o modalitate bună de a reduce șansele de a dezvolta cancer de piele. Dezvoltarea obiceiului de a folosi o cremă cu protecție solară este doar unul dintre multe sfaturi de pe timp de vară pentru șoferii care îi poate ajuta să-și protejeze sănătatea.

Protejează-ți ochii

Soarele poate fi o problemă persistentă în timpul verii, mai ales dacă petreci o perioadă lungă de timp în direcția est sau vest. Investește într-o pereche bună de ochelari de soare polarizați pentru a-ți proteja ochii de leziuni și pentru a reduce efectul orbitor al luminii soarelui. Dacă conduci dimineața devreme, lumina soarelui care se reflectă de pe drum poate fi deosebit de periculoasă. Fără o protecție adecvată, este posibil să nu poți vedea clar și să nu observi obstacolele de pe drum.

Pregătește-te pentru trafic

În timpul lunilor de vară, multe familii aleg să efectueze călătorii pe căi rutiere pentru vacanțe, ceea ce ar putea conduce la congestionări pe autostrăzi. Vara este, de asemenea, o periodă favorizată pentru demararea reparațiilor rutiere. În funcție de cât de complex este un proiect de construcție, este posibil să fii forțat să faci ocoluri pe drumuri necunoscute. Acordând timp pentru a verifica condițiile de trafic înainte de a te deplasa pe drum te poate ajuta să eviți întârzierile. Nu uita să rămâi alert când conduci prin zone în construcție, să urmezi toate semnele și să fii atent la muncitori. Amenzile pentru încălcare reglementărilor de trafic sunt adesea mai mari în zonele de construcție.

Hidratează-te frecvent

În zilele fierbinți, pornește aerul condiționat, dar asta nu e de ajuns pentru a preveni deshidratarea. Păstrează câteva sticle de apă într-un frigider portabil care să fie la îndemână în orice moment, și obișnuiește-te să bei chiar și atunci când nu ești însetat. De asemenea, e bine să recunoști semnele insolației ca să te poți opri din timp să soliciți ajutor. Simptomele insolației includ dureri de cap, crampe musculare și amețeli.

Acordă atenție prognozei meteo

Vremea în mijlocul verii poate fi imprevizibilă, în special în anumite zone. Furtunile și mai nou tornadele sunt evenimente meteorologice extreme care uneori apar fără avertisment. Verifică întotdeauna prognoza meteo pentru ruta ta și ține minte avertismentele autorităților. Nu subestima puterea unei furtuni de vară, o inundație rapidă pe șosea ar putea să te blocheze pe tine și vehiculul tău.

Verifică frecvent starea vehiculului

În căldură mare, componentele camionului pot suferi probleme mecanice. Explodarea anvelopelor, de exemplu, pot fi cauzate de căldură. Dacă ești vigilent în ceea ce privește menținerea cauciucurilor umflate la un nivel corect, riscul explozie o să fie scăzut. Căldura poate afecta, de asemenea, frânele camionului, ceea ce înseamnă că nu vor funcționa corespunzător. Asigură-te că le verifici frecvent și le repari înainte să ca o defecțiune minusculă să devină o problemă mare. Și în final, creșterea temperaturii poate cauza supraîncălzirea motorului mai ușor, deci în zilele deosebit de calde, este posibil să fie nevoie să vă încetinești când urci dealuri pentru a preveni supraîncălzirea.

Condusul în timpul verii e plin de provocări. Adoptarea acestor sfaturi te poate ajuta să eviți problemele legate de sănătatea ta și bunăstarea vehiculului tău.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings