(P) Anvelopele de camioane si diferenta dintre diversele modele

Autovehiculele de mare tonaj, denumite popular camioane, reprezinta motorul economiei in prezent iar cu ajutorul lor diversele cantitati de marfuri si produse pot ajunge la destinatiile lor. Prin urmare, reprezita o componenta de transport extrem de importanta si necesara economiei si mediului de afaceri, de aceea este primordial ca acestea sa poate rula in siguranta si pentru cat mai mult timp.

O componenta esentiala a camionului, fie ca vorbim de cap tractor sau de remorca, o reprezinta anvelopele. Acestea duc greul expeditiei, in special cand vine vorba de viraje facute de catre remorca, rotile ramanand relativ fixe iar uzura lor fiind ridicata in timpul manevrelor.

Pentru fiecare parte a camionului, exista profile diferite de anvelope, fiind diferite nevoie pentru fiecare punte in parte, diferentele majore fiind intre camion si remorca. De asemenea, exista si diferite tipuri de anvelope, in functie de utilizarea preponderenta a camionului. Acestea se impart in cateva categorii mari:

Tipuri de anvelope camioane

  • anvelope de directie

Acestea sunt folosite la capul tractor, pentru rotile din fata, cum si numele sugestiv le spune, acestea fiind rotile care vireaza. Forma benzii de rulare a acestora este adaptata pentru virare, avand riduri pronuntate care permit si o buna eliminare a apei de pe suprafata de contact, fiind evitat astfel pericolul de acvaplanare.

Numele este sugestiv si la aceasta categorie, fiind vorba de pneurile montate la puntea spate a capului tractor, find puntea tragatoare. Din acest motiv, cauciucul este optimizat pentru o aderenta ridicata, astfel incat sa ofere o performanta ridicata pentru a transporta incarcatura in siguranta.

Acestea sunt anvelopele montate pe remorca, avand o compozitie diferita in comparatie cu celelalte, avand un cauciuc mai tare, dat fiind faptul ca pneurile de pe remorca sufera o uzura mai ridicata in timpul virajelor.

Este important sa se monteze tipul de anvelope potrivit pe fiecare axa a tirului, pentru ca acesta sa ruleze in siguranta si cu performanta maxima. Trebuie sa tineti cont ca sunt implicate tonaje mari, iar anvelopele au un rol esential in cararea acestor incarcaturi pana la desinatia stabilita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings