(P) Anvelopele de utilaje si importanta lor

Utilajele agricole sunt motorul unei intregi economii, pe partea de productie si procesare furaje si tot ce tine in general de lucrarile agricole. De asemenea, exista si utilaje industriale, care sunt folosite la constructii, in mine sau cariere pentru transportat incarcaturi de tonaje ridicate, precum si in sectorul de logistica ce are o dezvoltare exponentiala. Ambele tipuri de utilaje sunt adesea de mare tonaj si sunt folosite in mod intensiv, ceea ce necesita o atentie ridicata si prin urmare fiecare componenta a utilajului poate influenta siguranta in folosirea acestuia.

O componenta esentiala atat a utilajelor agricole si industriale, cat si in cazul vehiculelor de mare tonaj, precum tiruri sau autobuze/autocare, o reprezinta setul de anvelope montat pe acestea. Ele reprezinta unicul contact pe care vehiculul il are cu asfaltul sau suprafata de lucru, iar toate greutatea incarcaturii este preluata de acestea si de aceea starea lor are un impact major asupra sigurantei folosirii acestora si performantei oferite.

Cu ce difera cauciucurile pentru utilaje agricole/industriale fata de anvelopele de turism

  • compozitia lor este mult mai dura

In comparatie cu pneurile de turism, compozitia pneurile agricole sau industriale este mult mai dura, avand un rol esential pentru a putea sustine sarcinile mari si a rula in siguranta. Diferenta de duritate fiind astfel esentiala din cauza incarcaturii masive pe care le transporta aceste tipuri de utilaje. Compozitia diferita si dimensiunile mari duc la un cost firesc mai ridicat a unui set de anvelope industriale.

  • forma a benzii de rulare diferita

Banda de rulare este diferita, fiind optimizata pentru inlaturarea obstacolelor si pentru o aderenta cat mai ridicata pe toata perioada anului, in cazul vehiculelor de mare tonaj precum camioane sau vehicule agricole, neexistand obligatia de montare a unor pneuri diferite in functie de sezon, de vara sau de iarna.

  • durata de viata diferita

In comparatie cu un set de pneuri de turism, un set de cauciucuri agricole si cele industriale au o durata de viata mult mai ridicata in comparatie cu un set de anvelope pentru turism. De aceea costul de fabricatie este mult mai ridicat si prin urmare si durata lor in timp de utilizare este net superioara unui set de cauciucuri pentru o masina simpla.

Utilajele industriale si agricole reprezinta un factor important in buna dezvoltare a economiei, ele avand un rol esential in partea de productie, transport si logistica si prin urmare, este important sa fie folosite doar anvelope de calitate la echiparea lor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings