În Polonia, un tehnician Scania a readus la viata un camion de legenda

La dealerul Scania din Gliwice, chiar în afara Katowice, în sud-vestul Poloniei, există un singur camion care iese în evidență. Nu este vorba de serie S de nouă generație sau de un camion tunat pentru expozitie, ci de un L85 Super 1971 restaurat ce are sub capotă 202 cai putere.

Camionul este mândria și bucuria – și poate transpirația și lacrimile – tehnicianului serviciului Scania Paweł Filipczyk, un veteran de 10 ani al atelierului Gliwice, care estimează că a lucrat 1.500 de ore la restaurarea camionului.

„Prima pornire a motorului după restaurare a fost o experiență grozavă pentru mine.”

Deschizând capota camionului în afara atelierului într-o dimineață însorită de primăvară, Paweł își amintește sentimentul de a porni motorul pentru prima dată: „În această aventură, au existat o mulțime de situații neplăcute, dar în curând fericirea și mândria au învins. Ca și la prima pornire a motorului după restaurare, a fost o experiență grozavă pentru mine. ”

Paweł urcă în cabină și câteva secunde mai târziu camionul răcnește. „Practic pornește la prima cheie. Este uimitor că este suficient să apeși pedala și să scârțâie instantaneu. ”

Ajutor de la Scania Service Center

 

Restaurarea unui camion de epocă a fost un vis de multă vreme pentru tehnicianul de la Scania. Acesta  a aflat de camionul de epocă L85 de la un prieten ce lucrează la atelierul Scania din Austria. El a decis imediat să-l cumpere, deși poate nu era în întregime sigur în ce avea să intre. „Cel mai dificil lucru a fost să găsim piesele vehiculului. La început a fost cu adevărat dificil, dar după o lună am reușit să găsesc 80% din piese. ”

Cu ajutorul colegilor săi de la Scania Service Center, unde camionul a devenit un fel de mascotă, Paweł a finalizat restaurarea în 18 luni. „În timpul reconstrucției, așteptam cu nerăbdare să o conduc, iar sentimentul este încă cu mine astăzi. Fiecare drum este o mare plăcere „, spune el zambind satisfăcut.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings