Cele trei dosare ale Pachetului Mobilitate 1 nu vor fi trimise înapoi Comisiei Europene

Coordonatorii Grupurilor politice din Parlamentul European au avut termen până in data de 06.09.2019, să ofere poziția grupurilor lor politice la următoarea consultare lansata de Presedintele TRAN: „Dorește grupul dvs. să retrimită Comisia Europeană cele trei propuneri ale Pachetului Mobilitate către Parlamentul European (conform art. 61 din Regulamentul de procedură)?”.


Vă transmitem mai jos ultimele informații privind situația celor 3 dosare fierbinți ale Pachetului Mobilitate în Parlamentul European:

1. Cele trei dosare ale Pachetului Mobilitate 1 nu vor fi trimise înapoi Comisiei Europene
În urma răspunsurilor primite de la coordonatorii tuturor grupurilor politice din TRAN, președintele TRAN – Karima Delli a transmis un e-mail coordonatorilor prin care le-a comunicat că nu există o majoritate care să ceară Comisiei Europene să trimită din nou propunerile sale pe cele trei dosare la Parlamentul European.

2. Comitetul TRAN se va reuni pe 24 septembrie 2019 pentru a decide cu privire la intrarea în trialog cu Consiliul privind Pachetul Mobilitate 1.

Rezultatul nefavorabil al acestei consultări semnalează faptul că tot mai multe țări se orientează spre poziția vesticilor, iar numărul țărilor rămase de aceiași parte cu România este în scădere și cu o poziție mai slab susținută. Precizăm că UNTRR a solicitat sprijinul tuturor Eurodeputaților români pentru întoarcerea Pachetului Mobilitate 1 la Comisia Europeana și evitarea începerii trialogului pe cele 3 dosare legislative periculoase ale Pachetului Mobilitate 1.

SURSA: UNTRR.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings