Companie de transport inchisa provizoriu pentru manipularea repetata a tahografelor

Serviciul Public al Procuraturii (OM) a impus o interdicție provizorie asupra unei companii de transport din regiunea Rotterdam. Măsura provizorie înseamnă că toate camioanele companiei nu mai au voie să circule pe drumurile publice până când compania nu poate demonstra că fiecare camion respectă cerințele legale.

OM suspectează compania că a manipulat tahografele mai multor camioane din flotă. Compania a fost clasificată drept suspectă în urma a două cercetări efectuate de Serviciul de Informații și Investigații al ILT și Unitatea Națională a Poliției.

La începutul anului trecut a avut loc o percheziție în sediile companiei de transport. În timpul acestei anchete, pe mai multe camioane au fost găsite tahografe manipulate. La cea de-a doua verificare, a fost descoperit din nou, un camion cu tahograful manipulat. De asemenea a fost confiscat un laptop in care s-a găsit un software cu ajutorul caruia tahografele pot fi manipulate.

OM are puterea de a închide o companie printr-o măsură provizorie, dacă există o suspiciune gravă a încălcării legii și este necesară o acțiune imediată. Nerespectarea măsurii provizorii este o infracțiune.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings