Consiliul de Transport UE nu este de acord cu întoarcerea acasă a vehiculului

Trialog Pachet Mobilitate 1, ultimele evoluții: Consiliul de Transport UE nu este de acord cu întoarcerea acasă a vehiculului.

În cadrul negocierilor trialog în derulare privind Pachetul Mobilitate 1, documentul de lucru al Consiliului de Transport UE privind un compromis asupra principalelor probleme politice evidențiază poziția Consiliului față de propunerile Parlamentului European referitorare la întoarcerea acasă a camionului (Regulamentul 1071/2009 și Regulamentul 1072/2009):

„Consiliul nu este de acord cu intoarcerea camionului, nici ca un criteriu privind stabilirea și nici ca parte a modelului de cabotaj”.

Reamintim ca trialogul privind Pachetul Mobilitate 1 a început în luna octombrie 2019, iar pe 11.10.2019 UNTRR a realizat o întâlnire cu Eurodeputații români membri în TRAN, Ministerul Transporturilor din România și transportatorii rutieri români privind “Pachetul Mobilitate 1 a intrat în trialog. Provocări și soluții pentru transportatorii rutieri români” în care a solicitat autorităților române să lupte pentru eliminarea propunerii abuzive a Parlamentului European privind întoarcerea acasă a vehicului.

SURSA: UNTRR.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings