Kögel câștigă premiul european pentru sustenabilitate în transporturi 2020

Kögel câștigă premiul european pentru sustenabilitate în transporturi 2020 în categoria semiremorci. Pe 21 noiembrie, șasiul de container ușor de la Kögel, Port 45 Triplex, a câștigat premiul pentru sustenabilitate oferit bienal de publicația Transport. Juriul de experți independenți, compus din personalități renumite din sectorul de afaceri, științe, asociații și media, a recunoscut marele potențial al șasiului de semiremorcă ușoară cu extensie pe centru Port 45 Triplex: Mulțumită masei proprii reduse în configurația standard, de circa 4.450 kilograme, șasiul de container economisește combustibil în mod semnificativ în comparație cu alte șasiuri de container cu care se pot transporta aceleași tipuri de containere, reducând astfel emisiile de CO2. Premiul Kögel a fost primit de Thomas Eschey, director general, și Michael Müller, proiectantul șasiului de container.

Publicația Transport a acordat deja pentru a cincea oară premiul european pentru sustenabilitate în transporturi. Acest premiu încurajează și sprijină companiile din sectorul vehiculelor utilitare să adopte o conduită sustenabilă și să ancoreze mai bine principiile dezvoltării sustenabile de produs. Se arată astfel că acțiunile responsabile și sustenabile nu ajută doar la soluționarea problemelor sociale și ecologice la nivel global, ci sporește de asemenea profitabilitatea și competitivitatea companiilor.

Amprentă ecologică redusă mulțumită construcției cu greutate redusă

Șasiul de container ușor Port 45 Triplex de la Kögel este unul dintre cele mai ușoare șasiuri de container de pe piață la ora actuală, cu o masă proprie posibilă începând de la 4.220 kilograme și cu dotări individuale care reduc și mai mult masa, cum ar fi jantele și rezervoarele de aer comprimat fabricate din aluminiu. Astfel este posibilă o sarcină utilă teoretică de peste 36.780 kilograme, garantând o economisire maximă în transportul intermodal. Cu o masă totală tehnică de 41.000 kilograme și o sarcină verticală de 14.000 kilograme, modelul Port 45 Triplex se pretează în mod deosebit pentru transportul containerelor ISO cu o lungime de 20, 30, 40 și 45 de picioare precum și al containerelor High Cube de 40 și 45 de picioare. Masa rezultă dintr-un șasiu optimizat la maximum din punct de vedere al greutății. Perforările eliptice ușoare asigură o distribuire optimă a tensiunii. Modelul Port 45 Triplex este convenabil și ușor de operat. Noua extensie frontală care constă dintr-o singură parte, susținută de rulmenți cu role 4x, nu se remarcă doar printr-o manevrare simplă, ci și prin faptul că nu necesită un mecanism complex și costisitor. Consola ușoară ca aerul este protejată și încastrată în extensia frontală, ceea ce sporește semnificativ spațiul liber din racordurile către capul tractor. Extensia centrală poate fi deplasată în patru poziții diferite cu capul tractor, în funcție de utilizarea vizată sau de containerul transportat. Pentru o durată de viață mai lungă, extensia centrală a modelului Port 45 Triplex este prevăzută cu un ghidaj ce necesită o întreținere redusă dispus pe glisoare speciale din plastic și două role de extensie. Aceasta se aplică și pentru extensia de pe spate. Aceasta poate fi ajustată rapid cu ajutorul manivelei într-una dintre cele șapte poziții posibile. Prin renunțarea la comanda pneumatică a extensiilor este necesar mai puțin aer comprimat pentru operarea șasiului de container și astfel compresorul din capul tractor funcționează mai puțin și economisește combustibil, ceea ce rezultă în reducerea emisiilor de CO2.

Utilizare versatilă pentru o sustenabilitate sporită

Modelul Port 45 Triplex standard cu cadru inserat se pretează pentru transportul unui container ISO cu o lungime de 20 de picioare poziționat la nivel cu partea din spate. În cazul deplasării extensiilor frontale și centrale, pot fi transportate fie două containere ISO de 20 de picioare, un container ISO de 30 de picioare, un container High Cube de 40 de picioare sau un container High Cube de 45 de picioare. Dacă toate cele trei extensii au fost deplasate, puteți transporta fără grijă un container Eurocorner High Cube de 45 de picioare. Opțional se poate monta un container ISO de 40, respectiv 45 de picioare, la nivel cu partea din spate, precum și un container ISO de 20 de picioare pentru sarcini mari pe centru. Diferitele tipuri de containere pot fi transportate în poziții individuale pe modelul Port 45 Triplex de la Kögel. Astfel se asigură mereu o distribuție optimă a sarcinii care nu suprasolicită osia motoare a capului tractor și osiile șasiului de container, minimizând uzura și asigurând astfel un nivel mai mare de sustenabilitate.

Vopsire KTL: protecție permanentă împotriva coroziunii
Ca în cazul tuturor șasiurilor de container marca Kögel, la modelul Port 45 Triplex întregul cadru al vehiculului este protejat în permanență împotriva coroziunii cu ajutorul tehnologiei nano-ceramice și a vopsirii KTL cu lăcuire UV adițională.

„Kögel a câștigat de două ori la rând premiul european pentru sustenabilitate în transporturi în categoria semiremorci, ceea ce demonstrează că noi, cei de la Kögel, suntem dedicați protecției climei și sustenabilității”, declară Thomas Eschey, director general al Kögel. „Suntem fideli mottoului nostru „Innovations made for you! – Kögel NOVUM: Light & Strong” în ceea ce privește construcțiile ușoare cu stabilitate constantă și valoare adăugată sustenabilă.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings