Primăria Sinaia optează pentru un transport public ecologic prin achiziționarea a 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid

Primăria Sinaia optează pentru un transport public ecologic prin achiziționarea a 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid
De la Târgul internațional dedicat vehiculelor comerciale IAA, unde a fost desemnat Autobuzul Anului 2019, Mercedes-Benz Citaro Hybrid ajunge, începând din 2020, pe străzile din Sinaia. Achiziția a 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost finalizată la finalul lunii noiembrie, în prezența lui Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia, și a reprezentanților companiei Mercedes-Benz România – Valeriu Zaharia și Bogdan Aldea.

„Este important ca municipalitățile să îmbine optim nevoile unui transport public eficient cu cele pentru conservarea mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor. Ne bucurăm că Primăria Sinaia a identificat în noi un partener de încredere și că ne putem aduce aportul la obiectivele municipalității pe termen lung, prin intermediul autobuzelor inovatoare Mercedes-Benz Citaro Hybrid.”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses Mercedes-Benz România.

„Mobilitatea urbană reprezintă un capitol important pentru creșterea calității vieții sinăienilor, iar un transport în comun ecologic menține un oraș sănătos. Mă bucur că licitația a fost câstigată de o companie cu renume mondial pentru produsele de top.”, a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Cele 11 autobuze urmează să fie livrate în cursul anului 2020. Comanda constă în opt autobuze Citaro K hybrid, cu lungimea de 10,63 m, prevăzute cu 2 uși, modele compacte, care oferă o bună manevrabilitate pe străzile aglomerate și înguste, respectiv trei autobuze Citaro hybrid, de 12,14 m, pentru o capacitate ridicată de transport.

„Dezvoltat special pentru a răspunde exigențelor transportului public actual, Mercedes-Benz Citaro Hybrid înglobează avantajele unui autovehicul ecologic cu fiabilitatea și performanțele unui autovehicul cu propulsie convențională. Caracteristicile inovatoare ale autobuzului Mercedes-Benz Citaro Hybrid se aliniază perfect obiectivelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon în centrele urbane și de dezvoltare a unui transport public modern, eficient, de înaltă calitate.”, a declarat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Director pentru autobuze şi autocare în cadrul Mercedes-Benz România.
Standardele în materie de confort și siguranță, deja consacrate de modelul Citaro, sunt păstrate și în cazul Mercedes-Benz Citaro Hybrid. Autobuzele ce urmează a fi livrate la Sinaia vor fi echipate cu camere video, Wi-Fi, sisteme GPS și e-ticketing și vor fi dotate cu rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid, care circulă deja în orașe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, au deschis în 2019 un noul capitol al mobilității urbane și în România.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings