Danemarca crește amenzile pentru cei care efectuează odihna săptămânală regulată de 45 de ore în cabină

La 1 ianuarie 2020, ministrul danez al transporturilor, Benny Engelbrecht, a anunțat creșterea sancțiunilor pentru șoferii de vehicule comerciale care efectuează odihna săptămânală regulată de 45 de ore în cabină.


Danemarca este una dintre cele mai stricte țări europene in ceea ce priveste  regulile și controalele împotriva transportului rutier abuziv, cu un accent special pe cabotaj rutier și detașarea internațională a șoferilor. Danemarca s-a numarat printre primele tari care a introdus interdicția regulată de odihnă săptămânală în cabina camionului și intenționează acum să facă un pas înainte, crescând sancțiunile pentru această încălcare. Ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, a anunțat o creștere de zece ori față de sancțiunea actuală de la 1 ianuarie 2020, precizând că atât șoferii, cât și proprietarii de vehicule sunt amendați: șoferii primesc o amendă de 10 mii coroane (aproximativ 1340 de euro), în timp ce proprietarii de 20 de mii de coroane (aproximativ 2000 de euro).
One thought on “Danemarca crește amenzile pentru cei care efectuează odihna săptămânală regulată de 45 de ore în cabină

  1. Calin

    Legile sant facute ptru patroni noi tot an cabine o sa stam si de spalat la ploaie .cei mai jegosi si alergati noi santem soferii.salarii mici si cel putin 15 h de conducere pe zii ..de conducere ..sz vedem legea

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings