DAF 150.000 de kilometri complet electrici – de aproape patru ori în jurul pământului

150.000 de kilometri complet electrici – de aproape patru ori în jurul pământului. Aceasta este experiența practică extinsă pe care DAF a acumulat-o acum cu CF Electric la mai mulți clienți. Vehiculele cu tehnologie VDL E-power sunt utilizate zilnic de către clienți pentru transportul de marfa.

DAF CF Electric a fost numită Green Truck Logistics Solution 2019 în iunie, un premiu prestigios pentru implementarea tehnologiilor promițătoare și emergente pentru logistică inovatoare și durabilă în Europa. Din ce în ce mai multe orașe își exprimă intenția de a permite vehicule fără emisii și aproape complet silențioase în centrele orașelor în viitorul apropiat. DAF CF Electric este un răspuns la asta. 

Vânzări în număr limitat

Acum un an s-a livrat primul CF Electric și în perioada trecută DAF a câștigat multă experiență cu un număr total de șase camioane complet electrice. Printre altele, aceasta a dus la o versiune care este denumită intern „Faza 2” și care are o nouă generație de software și un nou tablou de bord. 

„Am ajuns acum la punctul în care putem începe să vindem CF Electric în număr limitat”, a declarat Richard Zink, membru al consiliului de administrație și responsabil pentru marketing și vânzări. „Gândiți-vă anual la câteva zeci de unități. Pentru a garanta o calitate excelentă, începem producția într-un mod controlat. În același timp, putem construi minuțios rețeaua noastră de servicii, pas cu pas. CF Electric este acum disponibil pentru clienții din Olanda, Belgia și Renania de Nord-Westfalia din Germania. În funcție de infrastructura locală de încărcare a bateriilor și de posibilitățile post-vânzare, vor fi luate în considerare vânzările în alte părți ale Europei. „

Utilizarea CF Electric a ajutat clienții să determine profitabilitatea unui camion electric și să experimenteze ce înseamnă utilizarea lui în practica zilnică. În cazul în care în primele săptămâni, au folosit doar o parte limitată a celor 100 de kilometri ai CF, unii operatori de transport conduc acum aproximativ 250 de kilometri pe zi vehiculul. „Este o problemă de a-ți planifica călătoriile în mod inteligent”, a spus Richard Zink. „Posibilitatea de a încărca rapid bateriile – cu echipamentul potrivit complet încărcat în puțin peste 30 de minute – înseamnă că sunt necesari kilometri suplimentari rapid, dacă este necesar.

Clienții DAF Jumbo, Simon Loos și Tinie Manders Transporturile din Olanda și Grupul Rhenus din Germania au în flotă un CF Electric. Tot la Tinie Manders, camionul electric este folosit foarte intens: camionul a făcut deja peste 30.000 de kilometri și circulă șapte zile pe săptămână, de la șase dimineața până la miezul nopții. Majoritatea sunt rute scurte în regiunea Eindhoven.

„CF Electric este la fel de fiabil ca orice alt camion DAF”, spune Eveline Manders, co-director al Tinie Manders. „Planificarea și conducerea unui camion electric necesită o stare de spirit diferită. Trebuie să vă asigurați că ruta se potrivește cu camionul – și nu invers. Mai mult, pentru a utiliza în mod optim camionul, este important să încărcați bateriile în timpul încărcării și descărcării. Dacă țineți cont de aceste două aspecte, camionul electric poate fi o alternativă excelentă pentru distribuția urbană „.

Recent, DAF și VDL Groep au anunțat că patru camioane de colectare a deșeurilor CF Electric cu trei axe complet electrice vor deveni operaționale, pentru colectarea de produse reziduale în zonele urbane.

DAF CF Electric este un camion complet electric 4×2, dezvoltat pentru aplicații de distribuție în zonele urbane, cu remorci cu un singur sau dublu ax și o greutate de până la 37 de tone. Camionul se bazează pe DAF CF – „Camionul internațional al anului 2018” – și funcționează complet electric, datorită tehnologiei E-Power VDL. Nucleul motorului inteligent este un motor electric de 210 kilowati, care își primește energia dintr-un pachet de baterii cu litiu-ion cu o capacitate totală de 170 de kilowati-oră. CF Electric are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri, ceea ce îl face potrivit pentru transportul unor volume mari în distribuția urbană.

DAF CF Electric – Specificații tehnice
Greutate:  9.700 kg
Motor electric: 210 kW
Cuplu: 
Capacitatea bateriei de 2.000 Nm : 170 kWh
Vehicul complet încărcat aproximativ: 100 km
Baterii cu încărcare rapidă 35 de minute (bij 300kW)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings