Sistem antifurt combustibil de la Scania

De prea multe ori, un șofer găsește capacul rupt și rezervorul de combustibil gol. Prin urmare, Scania introduce Alarma pentru furt de combustibil, un senzor instalat care monitorizează nivelul combustibilului, inițial pentru rezervoarele individuale și foarte curând și pentru rezervoarele duble.

„Cu toate că pierderea de combustibil este destul de neplacuta, este probabil mai grav faptul că transportatorul nu poate efectua livrările programate în ziua respectivă, așa cum a fost planificat și poate fi susceptibil de penalități”, spune managerul de produs Eric Ljunggren, Scania.

Alarma de combustibil monitorizează până la 65 de ore

Dacă nivelul combustibilului scade semnificativ, alarma este activată și emite un sunet cu o înălțime mare, pe care îl împărtășește cu sistemul normal de alarmă pentru furt. Când este activat, sistemul de alarmă monitorizează nivelul combustibilului până la 65 de ore, cu condiția să fie activat comutatorul principal al bateriei. Clientul va primi, de asemenea, un e-mail, un mesaj text și o notificare de avertizare în portalul său Scania Fleet Management, dacă au pachetul de control.

Un proprietar al unei flote franceze spune că motorina furată și costurile auxiliare i-au adus peirderi de 12.000 de euro. Deși curtea sa este împrejmuită și dotată cu CCTV, hoții continuă să-l „viziteze”.

„Este o sumă mare de bani, ce crește în fiecare an, dar, în plus, hoții sparg și străpunh rezervoarele de combustibil”, spune el. „Acest lucru necesită reparații și camionul este imobilizat. Este totul foarte, foarte enervant și acum am decis să nu mai alimentăm niciodată vineri, astfel încât rezervoarele să fie goale când parcăm în weekend. ”

Poate cel mai mare avantaj al alarmei de furt a combustibilului constă în descurajarea hoților. Un autocolant de pe rezervor avertizează că acesta este protejat. 

„Proprietarul și șoferul vor fi avertizați dacă vehiculul este manipulat și consecințele furtului de combustibil pot fi evitate sau cel puțin atenuate”, spune Ljunggren.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings