Renault Trucks lansează Start & Drive Excellence Predict

Renault Trucks lansează Start & Drive Excellence Predict, contractul său de întreținere predictivă. Încercat și testat timp de doi ani în douăsprezece țări, acest serviciu oferă clienților timpul de funcționare maxim al vehiculului și astfel o productivitate mai mare.
Acționând înainte de a se produce o avarie, Renault Trucks le oferă clienților săi confortul necesar pentru afacerea lor. Start & Drive Excellence Predict se bazează pe un program de servicii gestionat cu atenție și pe analiza datelor tehnice colectate în timp real datorită conectivității vehiculului.


Pentru a asigura performanțele bune ale vehiculului, Renault Trucks oferă un program de servicii adaptat la utilizarea specifică a fiecărui camion. Pentru a simplifica viața pentru client și pentru a reduce costurile chiar de la început, dealerul este cel care programează și efectuează operațiuni de întreținere.
Datorită conectivității vehiculului și rapoartelor telematice în timp real privind kilometrajul, orele de functionare ale motorului și consumul de combustibil, operațiile de întreținere pot fi programate cu atenție și actualizate automat o dată pe săptămână. Întreținerea neprogramată tinde să fie mai costisitoare și să implice timp de oprire mai lung, dar cu Start & Drive Excellence Predict, dealerii primesc o actualizare a stării de uzură a pieselor cheie (plăcuțe de frână, discuri de ambreiaj, baterie) la fiecare trei zile.

Acest lucru înseamnă că uzura poate fi monitorizată și analizată cu atenție și dacă este detectată o uzură anormală sau prematură, dealerul contactează imediat clientul.
Pentru clientul care optează pentru Start & Drive Excellence Predict, codurile de eroare ale componentelor critice ale vehiculului său sunt trimise către o platformă de supraveghere situată la Gand, în Belgia. Datorită senzorilor conectați, 80% dintre componentele cheie care pot fi responsabile pentru avarii și implicit a imobilizării vehiculului (cu excepția remorcilor și a anvelopelor) sunt monitorizate în mod continuu. În cazul în care este detectată o anomalie, platforma de supraveghere avertizează imediat dealer-ul care contactează clientul.

Această ofertă de întreținere predictivă este rezultatul unui proiect derulat încă din 2017. După ce a fost testat timp de un an în Franța și Republica Cehă, soluția a fost implementată în douăsprezece țări europene în 2019. Astăzi, aproximativ 10.000 de vehicule sunt protejate de un contract Start & Drive Excellence Predict. Oferta este disponibilă pentru gama Renault Trucks T și T High. Modelele C și K vor beneficia de servicii în 2020.

Start & Drive Excellence Predict face parte din contractul de servicii Renault Trucks care oferă: Start & Drive Reference, Start & Drive Performance and Endurance, destinat camioanelor cu o vechime de peste 5 ani.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings