Interdictiile sectoriale din Tirol provoaca pierderi masive companiilor de transport din Germania

De la începutul anului, Austria a înăsprit considerabil interdicțiile de conducere sectorială pentru tranzitul de camioane prin Tirol – cu consecințe fatale pentru companiile de transport din Germania, conform unui raport BGL.

Până la sfârșitul anului 2019, tranzitul era blocat pentru două treimi din totalul mărfurilor, de la începutul anului 2020 83,4% din toate camioanele germane nu mai puteau traversa țara. BGL a facut acest calcul după ce a primit primul feedback cu privire la situația companiilor germane.

Acesta arată că companiile de transport mijlocii afectate trebuie să accepte o scădere a vânzărilor de aproximativ 40%. Timpul de transport și, astfel, costurile de transport s-ar fi dublat aproximativ. Prin urmare, un traseu pe ruta Germania-Italia durează cu patru până la cinci ore mai mult, în loc de cele cinci ore anterioare, care se pierd în principal din cauza Rola. Trecerea la calea ferată costă și bani suplimentari, o suprataxă de încă 30 la sută la costurile de transport.

Potrivit BGL, transportatorii care sunt specializați în traficul dintre Germania și Italia suferă cel mai mult. Adesea nu pot utiliza mai mult de jumătate din flota lor, deoarece vehiculele lor chiar dacă respectă standardul Euro VI, sunt înmatriculate înainte de 1 septembrie 2018 și, prin urmare, nu se califică pentru scutire.

Potrivit BGL, această situație, în general, foarte gravă are deja un impact asupra șoferilor ce se plang de timpul de așteptare și tranzitul foarte lung. Din cauza interdicției suplimentare de a conduce sâmbătă, de multe ori nu vin acasă la sfârșit de săptămână.

Rola, de asemenea, prezintă dificultăți, deoarece are o capacitate insuficientă și, de asemenea, este adesea problematică din punct de vedere al organizării. BGL spune că în final, clienții și, în consecință, relațiile cu clienții companiilor germane de transport suferă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings