Sofer german prins cu tahograful manipulat in Olanda

Autoritatile au prins un șofer de camion în vârstă de 56 de ani pe A9, lângă Amstelveen, având tahograful manipulat. Șoferul a fost amendat și i s-a impus o pauză de 45 de ore.

Specialiștii echipei de transport și control de mediu din cadrul departamentului de infrastructură au efectuat o verificare a transportului la Amstelveen în jurul orei 15:00. Un camion inmatriculat in Bulgaria a fost, de asemenea, verificat pentru condus și timp de odihnă, printre altele. Când au verificat discul tahografului, ofițerii au văzut că în acest disc a fost înregistrată „odihnă” începând cu ora 11:00, chiar în timp ce acesta conducea vehiculul.

Apoi, capul tractorul a fost deconectat de la remorcă și a fost examinat senzorul sistemului tahograf. Ofițerii au descoperit că un magnet a fost atașat pe senzor, astfel încât „restul pauzei” a fost înregistrat în timp ce el conducea.

Șoferul, bărbat de naționalitate germană și care locuiește în Grecia, a declarat că estet angajat la compania bulgară de transport de douăzeci de zile și este prima dată în Olanda pe acest camion. Din cate se pare chiar patronul comandase frauda.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings