COTAR – Suspendarea platii ratelor bancare si a ratelor la leasing pentru o perioada de 9 luni poate face diferenta dintre supravieturiea sau falimentul unei industrii

COTAR (Confederatia Operatorilor si transportatorilor autorizati din Romania) saluta initiativa referitoare la proiectul de lege care prevede suspendarea rambursarii creditelor pana la finalul anului 2020. Este prima masura consistenta care sprijina atat populatia, cat si mediul de afaceri cu capital autohton, potrivit unui comunicat de presa publicat pe pagina de Facebook a institutiei.

„Impactul iminentei crize financiare care va afecta puternic si pe termen mediu Romania, incepand din acest an, in urma pandemiei cu Covid – 19, poate fi ameliorat numai prin implementarea unor masuri fiscal-bugetare clare, substantiale, nebirocratice, care sa poata fi aplicate rapid si la care sa existe acces facil pentru intreg mediul de afaceri afectat. Suspendarea obligatiei de plata a ratelor si dobanzilor scadente imprumuturilor bancare si nebancare pana la finalul anului 2020, atat de catre persoanele fizice, cat si de catre companii reprezinta cea mai importanta masura luata pana in prezent de catre decidentii politici. Felicitam public initiatorii acestui proiect de lege si ii asiguram de intregul nostru sprijin. Pentru transportatorii din Romania, suspendarea platii ratelor bancare si a ratelor la leasing pentru o perioada de 9 luni poate face diferenta dintre supravieturiea sau falimentul unei industrii”, a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

COTAR spera “ca toti parlamentarii, indiferent de partidele din care fac parte, sa sustina si sa voteze cu celeritate acest proiect de lege. Nu este timp de rafuieli politice si speram ca, pentru binele tarii, parlamentarii vor fi uniti, vor vota acest proiect de lege, astfel incat, in cateva zile, sa fie adoptat actul normativ si sa intre in vigoare, pentru a ajuta toate persoanele fizice si juridice din Romania.”

“Numai prin astfel de masuri prompte si prin demersuri comune ale tuturor celor mandatati sa reprezinte interesele tuturor cetatenilor si operatorilor economici, efectele negative ale situatiei exceptionale existente vor putea fi limitate, astfel incat aceasta perioada dificila sa fie depasita in cel mai scurt timp, intr-o maniera care sa permita o revenire cat mai rapida la normalitate a economiei.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings