UNTRR – Soferii de camion pot tranzita liber Ungaria, Austria si Germania spre locul de munca din UE

UNTRR anunță că s-a deblocat procedura de tranzitare pentru șoferii care se duc să-și preia camioanele din vest. Astfel, șoferii de camion pot tranzita liber Ungaria, Austria și Germania spre locul de muncă din UE.

Detalii suplimentare privind procedurile de tranzit:

UNGARIA: Consulatul General al României de la Gyula a venit cu următoarea informare referitoare la Comunicarea Comisiei Orientări privind exercitarea liberei circulații a lucrătorilor în timpul focarului COVID-19 ( 2020/C 102 I/03):

• autoritățile maghiare permit începând cu data de 05.04. orele 21.00 (ora Ungariei) intrarea în scopul tranzitării Ungariei, prin PTF Nădlac, a persoanelor care nu sunt cetățeni maghiari. Tranzitul Ungariei se face pe trasee prestabilite.

Precizari Ungaria: ”Poliția Ungară (cea care este îndreptățită să aprobe tranzitul prin Ungaria) ne-a comunicat că a fost suspendată practica eliberării aprobărilor individuale. În momentul de față, potrivit decretului guvernamental aflat în vigoare pe teritoriul Ungariei, tranzitul național poate să fie efectuat de cetățeni străini doar în măsura în care aceștia nu reprezintă un risc pentru sănătatea cetățenilor ungari și dacă au documente care să ateste că vor fi primiți în țara de destinație. Având în vedere că din PTF Nădlac 1 ni se comunică faptul că poliția de frontieră ungară permite aparent aleator cetățenilor români intrarea pe teritoriul ungar pentru tranzitare, Ambasada României la Budapesta a întreprins demersuri oficiale pentru clarificarea situației. În momentul de față așteptăm un răspuns.”

AUSTRIA: autoritățile austriece la intrarea în Austria verifică starea de sănătate a persoanelor. Pe durata șederii planificate persoanele trebuie să declare motivul pentru care intra în Austria.

GERMANIA permite intrarea în țara a persoanelor: cetățeni germani, cetățeni care au permis de ședere sau domiciliu în Germania , cetățeni care vin la lucru în Germania, cei care au viza de tip D , transportatorii indiferent de cetățenie. În scop de tranzit pot intra în Germania toate persoanele care călătoresc pentru a ajunge în țara de domiciliu.

SURSA: UNTRR
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings