Producătorul de camioane Daimler Trucks și-a prezentat strategia tehnologică pentru electrificarea vehiculelor sale, de la distribuția urbană la transportul internațional pe distanțe lungi, reafirmându-și astfel angajamentul față de obiectivele Convenției de la Paris privind protecția climei. Evenimentul s-a axat pe tehnologia camioanelor cu celule de combustie pe bază de hidrogen pentru segmentul de transport pe distanțe lungi. Camionul Mercedes-Benz GenH2, care a avut premiera mondială ca vehicul concept, marchează începutul conducerii cu celule de combustie. Daimler Trucks intenționează să înceapă testele cu GenH2 Truck în 2023; producția de serie va începe în a doua jumătate a deceniului. Datorită utilizării de hidrogen lichid în loc de hidrogen gazos cu densitatea sa de energie mai mare, performanța vehiculului este planificată să fie egală cu cea a unui camion diesel convențional, o autonomie de până la 1.000 km.
Daimler Trucks a prezentat, de asemenea, pentru prima dată eActros LongHaul, o previzualizare a unui camion pentru distante lungi alimentat doar de baterii. Daimler Trucks intenționează să aibă eActros LongHaul pregătit pentru producția de serie în 2024. Autonomia sa va fi de aproximativ 500 de kilometri. În plus, cu Mercedes-Benz eActros pentru distribuție, care a fost deja prezentat în 2018 și a fost testat intens de atunci de către clienți în operațiunile de transport zilnice, Daimler Trucks va începe producția de serie a unui camion greu cu baterii anul viitor . Gama eActros-ului produs în serie, cu o singură încărcare a bateriei, va depăși semnificativ pe cea a prototipului de aproximativ 200 de kilometri.
Până în anul 2022, portofoliul Daimler Trucks din principalele sale regiuni de vânzări – Europa, SUA și Japonia – va include vehicule produse în serie cu acționare electrică pe baterie. Compania are, de asemenea, ambiția de a oferi numai vehicule noi care sunt CO 2 -neutre în timpul conducerii în Europa, America de Nord și Japonia până în 2039.