Norvegia – reguli obligatorii pentru soferi!

 

 

Toți cei care călătoresc în Norvegia din țările roșii (vezi harta aici) trebuie să se înregistreze înainte de a trece frontiera în termen de 72 de ore înainte de sosirea în această țară.

Măsura se se aplică inclusiv şoferilor de camion, ce sunt însă scutiţi de carantină sau de obligaţia de a se testa de Covid.

Dacă vei avea rută în Norvegia, pentru a te înregistra, trebuie să ţii cont de următoarele:

  • Recomandarea este ca ruta să fie declarată în termen de 72 de ore înainte de sosirea în Norvegia.
  • Inregistrarea se poate face digital accesând platforma: https://reg.entrynorway.no.
  • După finalizarea înregistrării, se emite un document de confirmare, ce se va arăta apoi poliției la controlul de frontieră.
  • Există şi opţiunea de formular, ce se poate descărca în limba română AICI.
  • Dacă se va utiliza soluţia de formular, acesta trebuie tipărit și completat înainte de sosirea în țară și livrat poliției la controlul de frontieră.
  • Sunt solicitate: adresa de e-mail sau numărul de telefon mobil, datele cu caracter personal (nume și prenume), data nașterii, ID-ul de buletin sau pașaport și lista țărilor tranzitate în ultimele 14 zile.

Soluția de înregistrare digitală a călătoriei este disponibilă momentan  doar în engleză și norvegiană, dar vor fi adăugate continuu mai multe limbi.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru înregistrare, autorităţile din Norvegia pun la dispoziţie numărul de telefon : +47 33 41 28 70.

Mai multe detalii se pot accesa aici: https://bit.ly/3q6ktUi
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings