Șoferi amendati pentru cabotaj ilegal in Danemarca

 

 

Poliția Jutlandei de Sud-Est a început anul realizând controale specifice cu accent pe cabotajul ilegal. Acestea au durat trei zile și, în total, au fost emise amenzi transportatorilor străini și companiilor daneze de aproximativ 465.000 DKK (62.500 EUR) pentru încălcarea regulilor de cabotaj.

Inspecțiile au fost facute la Horsens, Fredericia, Taulov, Padborg și Sønderborg, iar în cele trei zile în care Tungvognscenter Syd a efectuat verificările, au fost emise amenzi de cabotaj ilegal în fiecare zi.

În timpul inspecției, printre altele, un camion cu un șofer filipinez în vârstă de 45 de ani a fost oprit. Când autoritatile au verificat camionul și documentele însoțitoare, sa dovedit că șoferul, care conducea pentru o mare companie daneză/poloneză, a avut mai multe operatiuni de cabotaj decât este permis. În plus, au existat deficiențe în documentație. Aceasta a primit o amendă de 65.000 de coroane (8.700 EUR).

Un camion  înmatriculat în România a fost, de asemenea, oprit pentru verificare. S-a dovedit că șoferul român în vârstă de 46 de ani, care conducea pentru o companie daneză de transport, a condus, de asemenea, mai mult decât este permis. În plus, nici documentele nu erau în ordine, ceea ce a dus la o amendă de 65.000 de coroane (8.700 EUR).

Pe lângă sanctiunile emise transportatorilor străini, patru companii daneze au fost acuzate de complicitate in acest caz de cabotaj ilegal.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings