Subvenție de 15.000 de euro pentru achiziționarea unui camion Euro 6

 

 

Guvernul german a început un program de subvenționare pentru a sprijini antreprenorii și transportatorii în achiziționarea unui nou camion Euro 6. Subvenția se ridică la maximum 15.000 de euro dacă achiziționează un camion nou Euro 6 și în același timp casează un camion vechi Euro 3, 4 sau 5.

Noul camion care urmează să fie achiziționat trebuie, prin urmare, să fie conform cu Euro 6. Acesta poate fi un camion diesel sau cu gaz. Greutatea minimă este de 7,5 tone. Camioanele cu motor electric sau cu celulă de combustie sunt, de asemenea, eligibile pentru subvenție.

În același timp cu prima de achiziție / casare, guvernul german acordă o subvenție de până la 5.000 de euro pentru achiziționarea de sisteme inteligente sau auxiliare pe remorci și semiremorci. Exemple sunt manometrele pneurilor, piesele telematice sau aerodinamice.

Ministrul Andreas Scheuer: „Cu efect imediat, promovăm înlocuirea camioanelor vechi cu cele noi cu acționări curate. Obiectivul nostru este să reducem în mod durabil emisiile de CO2 ale parcului auto al companiilor și să oferim economiei un impuls tangibil. În plus, sporim și siguranța rutieră cu noua finanțare, deoarece subvenția este legată în mod explicit de instalarea unui sistem de asistență la virarea la dreapta. Camioanele produc aproximativ un sfert din emisiile de CO2 în traficul rutier. De aceea, am fost mult timp în favoarea deplasării mărfurilor către moduri de transport ecologice, cum ar fi pe apă și calea ferată. ”

Programul cuprinde două părți: Pe lângă directiva lansată acum pentru promovarea camioanelor noi și curate, o a doua finanțare va sprijini achiziționarea de vehicule municipale de urgență – în special pentru pompierii. Acest lucru este în prezent încă discutat de ministere, dar este planificat pentru primul trimestru al anului 2021.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings