Dekra: Mulți transportatori angajează șoferi – dacă îi pot găsi

Transportatorii din Danemarca angajează șoferi pe scară largă, dar au dificultăți în găsirea candidaților calificați, arată cel mai recent studiu de angajare de la Dekra.

 

 

În cel mai recent barometru al ocupării forței de muncă, 80% din peste 2.500 de transportatori chestionați au declarat că au angajat șoferi în ultimele trei luni.

În același timp, există o credință puternică în rândul transportatorilor că va exista, de asemenea, o nevoie tot mai mare de șoferi în lunile de primăvară. Astfel, 48% dintre cei chestionati, răspund că vor trebui să angajeze mai mulți șoferi în următoarele trei luni. Pe de altă parte, 56% dintre transportatori raportează provocări în obținerea de șoferi calificați.

– În pofida concentrării deosebite a industriei pe această problemă de câțiva ani, răspunsurile transportatorilor din barometrul ocupării forței de muncă arată că mai avem multă muncă înaintea noastră în întreaga industrie, dacă dorim să acoperim nevoia tot mai mare de personal calificat în Danemarca. Prin urmare, Dekra, în colaborare cu transportatorii, va continua să lucreze din greu pentru a pregăti șoferi și mai calificați, spune CEO-ul Dekra Danemarca, Peter Laursen.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings