Marea Britanie: Unda verde pentru semiremorci mai lungi

Guvernul britanic a permis utilizarea semiremorcilor mai lungi în Marea Britanie cu efect imediat. În loc de lungimea maximă anterioară de 13,6 metri, semiremorcile pot avea acum până la 15,65 metri lungime. Decizia se bazează pe primele rezultate ale unui test care se desfășoară din 2012, în care au fost testate semiremorci cu o lungime de 14,6 și 15,65 metri dintr-un total de 2.600 de camioane.

 

 

Conform acestor rezultate, datorită capacității crescute de încărcare a semiremorcilor mai lungi, camioanele de testare au parcurs între 2012 și 2019 cu aproximativ 53,9 milioane mai putini kilometri, fata de semiremorcile normale. Aceasta corespunde cu 48.000 de tone mai puține emisii de CO2. În plus, numărul de accidente care implică camioane a scăzut.

Încă șase paleți pe transport

Industria transporturilor din Marea Britanie salută decizia guvernului. „Aceasta este cu adevărat o veste grozavă, deoarece cu semiremorcile mai lungi putem transporta încă șase paleți într-un singur transport, ceea ce înseamnă mai puține mile de transport și mai puțină poluare a mediului”, a citat Tom Motor, șeful politicii de infrastructură de la Asociația britanică de transport rutier (RHA).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings