(P) Pe drum cu giganții: 6 sfaturi esențiale de siguranță pentru a conduce printre platforme mari

Ce ai servit la micul dejun în această dimineață? Ouă și pâine prăjită? Poate un castron cu cereale și lapte? Un grapefruit? Indiferent cu ce ți-ai început ziua, cel mai probabil a apărut pe farfurie datorită eforturilor unei serii de șoferi de camioane dedicați, muncitori și profesioniști. De multe ori, șoferii se enervează sau se tem când împart drumul cu vehicule pe optsprezece roți; cu toate acestea, acești șoferi de camioane sunt responsabili pentru multe dintre facilitățile noastre moderne. Este important ca șoferii de camioane, mașini și SUV-uri de dimensiuni normale să învețe cum să împartă în siguranță drumurile cu acești uriași.

6 sfaturi pentru siguranța ta și a pasagerilor tăi, atunci când conduci printre giganții șoselelor:

  1. Respect

Arată întotdeauna respect și curtoazie față de aceste vehicule, chiar dacă prezența lor pe drum te deranjează. Lasă întotdeauna loc pentru ca aceste camioane să se încadreze pe autostradă.

  1. Asumă-ți responsabilitatea

Nu presupune că un șofer pe optsprezece roți te poate vedea pe drum. Șoferii de platforme operează vehicule foarte mari în condiții pe care șoferii obișnuiți nici nu și le imaginează: vizibilitate limitată, distanțe mari de frânare, transmisie cu peste șaisprezece trepte de viteză, comunicație radio constantă, limite de timp și adesea periculos de puțină odihnă. Nu pune responsabilitatea suplimentară a propriei tale siguranțe pe umerii  acestor șoferi, atunci când conduceți în vecinătatea lor. Presupune că nu te văd și cedează-le întotdeauna trecerea, pentru orice eventualitate.

  1. Evită punctele oarbe ale platformelor mari

Dacă conduci prea aproape în spatele sau paralel cu remorca unui camion de transfer, șoferul te va vedea foarte greu. Dacă conduci pe o autostradă cu mai multe benzi, păstrează o distanță generoasă atunci când urmezi o platformă mare, de cel puțin trei ori lungimea mașinii. Depășește rapid platforma pe banda stângă sau încetinește tu, pentru a-I permite să treacă pe banda dreaptă.

  1. Nu profita de aerodinamică!

Este un mit obișnuit că șoferii își pot îmbunătăți propriul consum de combustibil prin exploatarea aerodinamicii remorcii unui camion de transfer în timp ce conduc foarte aproape.Nu condu niciodată foarte aproape de un alt vehicul, și mai ales în spatele unui camion mare de transfer. Nu numai că economia combustibilului este un mit, dar te vei pune pe tine și pe alți șoferi în pericol grav de coliziune fatală.

  1. Fii atent la virajele la dreapta

Camioanele de transfer trebuie să își exagereze direcția atunci când fac viraje la dreapta pentru a evita conducerea remorcilor de pe carosabil. Acest lucru înseamnă adesea că vor avea nevoie de spațiu suplimentar pentru a se întoarce pe banda opusă sau vor ocupa ambele benzi, dreapta și stânga, pentru a întoarce pe un drum cu mai multe benzi. Nu îți poziționa niciodată vehiculul direct în dreapta unui camion la semafor sau la STOP, atunci când semnalizatoarele lor indică faptul că intenționează să facă un viraj la dreapta.

  1. Stai departe de drumuri pe vreme rea

Ploaia abundentă, gheața, vânturile puternice și zăpada creează condiții de drum periculoase. Dacă nu este necesar să conduci pe vreme slabă, nu ieși la drumi! Șoferii de platforme trebuie să conducă, indifferent de vreme. Alegerea de a nu conduce în aceste condiții previne accidentele.

Amintește-ți, conștientizarea provocărilor cu care se confruntă operatorii de platforme ajută la îmbunătățirea propriei siguranțe atunci când împarți drumul cu ei.

Fomcoshop.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings