Tevva dezvăluie un nou camion electric

Tevva Truck este primul camion electric de 7,5 tone dezvoltat în Marea Britanie, conceput pentru producția de serie.

Cu Tevva Truck, un camion electric de 7,5 tone, compania cu același nume din Marea Britanie dorește să promoveze electrificarea în industrie conform propriilor declarații.

Vehiculul oferă o autonomie de până la 250 de kilometri în regim electric pur sau de până la 500 de kilometri cu tehnologia brevetată de extindere a gamei REX, care a fost acum modernizată pentru utilizarea pilelor de combustie cu hidrogen.

Tevva Truck este dezvoltat de o echipă condusă de Ken Scott, fost director tehnic al Bentley și Alexander Dennis, și proiectat de Dale Grewer, fost designer șef al Jaguar Land Rover. Camionul va fi fabricat într-o locație nouă în London Thames Freeport – foarte aproape de centrul Londrei și cu acces ușor în Europa. Fabrica urmează să înceapă să producă 3.000 de camioane pe an până în 2023.

Tevva Truck poate transporta până la 16 euro paleți și peste două tone de sarcină utilă cu o greutate brută a vehiculului de 7,5 tone. Potrivit companiei, costul total de proprietate este comparabil cu cel al unui vehicul diesel. De la aproximativ 3000 de kilometri sau cu un consum lunar de 500 de litri de motorină , costurile sunt identice.

Tevva Truck este a treia generație de vehicule Tevva. Șapte ani de dezvoltare tehnică și cunoștințele acumulate de la peste 350.000 de kilometri de teste au intrat în ea. Producția camionului Tevva este programată să înceapă în iulie 2022.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings