BAX, noua marcă de camioane electrice de la BPW și Paul Nutzfahrzeuge

Camionul de 7,5 tone cu transmisie electrică pe osie de la BPW a fost dezvoltat împreună cu Paul Nutzfahrzeuge, precum și cu specialiști în caroserie.

Vehiculul a fost prezentat pe 14 octombrie 2021 la sediul BPW Bergischeachsen KG cu ocazia adunării generale anuale a Asociației Federale pentru eMobilitate (BEM). Cu o zi înainte, BPW a prezentat vehiculul reprezentanților de top ai industriei transporturilor într-o previzualizare exclusivă. Mulți transportatori de mărfuri au fost chiar implicați activ în dezvoltarea camionului de 7,5 tone, care va fi livrat din primăvara anului 2022.

Cu o greutate a șasiului de doar 3,5 tone, noul BAX 7.5 are o sarcină utilă netă de patru tone.

BAX 7.5 este disponibil cu două ampatamente diferite – 3465 și 4475 mm – și poate fi personalizat cu aceleași suprastructuri ca un vehicul diesel fără restricții de proiectare, de exemplu.

Bateria și tehnologia de încărcare acceptă, de asemenea, o mare varietate de scenarii logistice: BAX poate rula 200 de kilometri cu pachetul de baterii „Long Range”, versiunea „Medium Range” cu o autonomie de 130 de kilometri este destinată distributiei in oras. Specificațiile de gamă nu sunt valori teoretice de laborator, dar au fost măsurate în utilizarea reală a testelor la temperaturi de iarnă. Bateriile sunt furnizate de BMW i.

Încărcat de la 20 la 80 la sută în mai puțin de 40 de minute

Fiecare BAX poate fi încărcat fie cu 22 kW c.a., fie cu 100 kW c.c., în funcție de infrastructura de încărcare și de numărul de schimburi planificate de operatorul vehiculului. Cu 100 kW de curent continuu, BAX se încarcă în fereastra de încărcare tipică de la 20 la 80% în mai puțin de 40 de minute. În operațiune cu mai multe schimbări, BAX poate fi încărcat în timpul pauzelor.

BAX BPW Paul Nutzfahrzeuge TIR transNews

BPW folosește două motoare electrice pentru a echilibra un cuplu de 3290 Nm fiecare pe roți.

Șoferul este, de asemenea, mulțumit de caracteristicile standard de confort, cum ar fi aerul condiționat, încălzirea scaunelor, echipamentul hands-free, Apple Carplay / Android Auto și multe altele.

În spatele noii mărci de camioane BAX se află doi specialiști cunoscuți în industria vehiculelor comerciale: BPW Bergischeachsen KG din Wiehl în Renania de Nord-Westfalia și Paul Nutzfahrzeuge GmbH. 

BAX 7.5 poate fi comandat, iar comenzile au fost primite chiar înainte de premiera oficială a vehiculului. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings