IVECO va furniza Amazon 1.064 de camioane S-WAY alimentate cu gaz pentru a sprijini operațiunile europene

IVECO, un brand al CNH Industrial NV (NYSE: CNHI / MI: CNHI) și un pionier în comercializarea și fabricarea de vehicule alimentate cu combustibili alternativi, a anunțat astăzi o dezvoltare importantă în relația sa comercială cu Amazon.

Amazon a preluat deja livrarea primului lot de 216 unități IVECO S-WAY CNG (gaz natural comprimat) care urmează să fie operate de partenerii săi din Europa și alte 848 de unități ce urmează să fie livrate la jumătatea anului 2022 (pentru o comandă totală de 1.064 camioane).

Aceste 1.064 de camioane sunt propulsate de motoarele de ultimă generație FPT Industrial Cursor 13 pe gaz natural și echipate cu rezervoare de GNC de 1052 litri, cele mai mari disponibile, cu așteptarea ca acestea să ofere o autonomie impresionantă de 620 km (aprox. 385 mile) între realimentări. Cele 848 de unități comandate pentru livrare în 2022 vor avea, de asemenea, IVECO Driver Pal, însoțitorul pioner al mărcii la bord, cu funcțiile Amazon Alexa.

Gerrit Marx, director executiv desemnat al Iveco Group , a declarat: „Suntem pionieri în tehnologia de propulsie cu gaz de 25 de ani, dezvoltând soluții care permit operatorilor să facă reduceri semnificative ale emisiilor chiar acum. Colaborarea cu lideri mondiali precum Amazon este o dovadă a capacității robuste a produselor noastre inovatoare și a angajamentului nostru neclintit față de obiectivul industriei de decarbonizare a transportului până în 2050. Grupul Iveco va continua să conducă în fața motoarelor cu ardere care funcționează cu combustibili regenerabili, singura soluție viabilă. deja disponibile la scară pe piață pentru a reduce emisiile. Să nu uităm că un camion GNC alimentat cu biometan poate reduce emisiile de CO 2 cu până la 95%, contribuind efectiv la procesul de decarbonizare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings