Slovenia limiteaza la 25 de ore parcarea pe autostrazi

Autoritățile slovene au introdus restricții privind parcarea vehiculelor în parcările de pe autostrăzi din întreaga țară. Limita de parcare este de 25 de ore și se aplică vehiculelor de peste 3,5 tone.

Conducătorul auto este obligat de fiecare dată după sosirea în parcare să pună la loc vizibil informațiile despre data și ora începerii parcării (ex. 17:26, 18/11/2021) în spatele parbrizului și să lase mașina parcați după 25 de ore cel târziu.

În situația în care există o interdicție de circulație sau restricții pentru vehiculele selectate, parcarea este posibilă mai mult timp, dar numai până la sfârșitul interdicției de circulație. Totodată, autoritățile slovene au pregătit un catalog de sancțiuni pentru nerespectarea noilor reglementări.

În cazul nerespectării limitei de parcare de 25 de ore, se vor aplica amenzi în valoare de 300 EUR pentru șofer, 1000 EUR pentru antreprenor și 300 EUR pentru persoana responsabilă (cel mai probabil este managerul de transport) .

Nepunerea în spatele geamului a informațiilor despre data și ora începerii parcării va fi pedepsită cu amendă de 150 de euro, aplicată șoferului.

Totodată, era interzisă parcarea/lăsarea numai a remorcilor sau semiremorcilor în parcări, fără tractor/camion. Există exact aceleași sancțiuni pentru încălcarea acestei interdicții ca și pentru parcarea unui vehicul mai mult de 25 de ore.

Așadar, se pare că Slovenia a călcat pe urmele Danemarcei, care a introdus o limită similară de parcare de 25 de ore în 2018. Potrivit TLP, aceste acțiuni sunt în contradicție cu principiile accesului egal pe piață aplicabile în întreaga UE, deoarece în practică ele în principal. privesc transportatorii straini.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings