DFDS își extinde comanda record cu alte 25 de camioane electrice de la Volvo

Volvo Trucks a primit o comandă pentru încă 25 de camioane electrice grele de la DFDS, cea mai mare companie de transport și logistică din Europa de Nord. Noile vehicule sunt peste comanda record de 100 de camioane electrice Volvo FM care a fost realizată în octombrie, însumând un total de 125 de camioane electrice pentru DFDS.

„Încă o dată, DFDS și-a confirmat marea încredere în parteneriatul și tehnologia noastră cu această comandă pentru încă 25 de camioane Volvo FM Electric. Suntem foarte mândri și fericiți că devine atât de clar un avantaj competitiv pentru transportatorii să poată oferi transporturi electrice, durabile. Acest lucru este foarte încurajator pentru Volvo Trucks, pentru clienții noștri și pentru climă”, comentează Roger Alm, președinte Volvo Trucks.

Livrarea vehiculelor este planificată să înceapă în Q4 2022. Noile camioane vor fi utilizate pentru transporturi în sistemul logistic DFDS din Europa.

„Investițiile ecologice în industria transportului greu sunt o condiție prealabilă pentru a atinge reducerile de emisii necesare pentru DFDS, clienți și societate. Parteneriatul nostru cu Volvo Trucks permite DFDS să investească în continuare în soluții de transport ecologice, care sunt deja foarte solicitate în rândul clienților. Sperăm că astfel de investiții cresc cererea de soluții de infrastructură verde în toată Europa”, spune Niklas Andersson, Vicepreședinte Executiv și Șef al Diviziei de Logistică la DFDS.
 

Cu un camion electric Volvo FM este posibil să conduci până la 500 km în timpul unei zile de lucru, cu o încărcare rapidă, de exemplu în pauza de prânz. Volvo FM Electric are o greutate brută combinată de până la 44 de tone și poate fi încărcat atât peste noapte la home-depot, cât și prin încărcare rapidă de mare putere pe traseu.

Dintre camioanele electrice (de 16 tone și mai grele) înmatriculate în Europa până în acest an, Volvo Trucks deține o cotă de piață de puțin peste 40%.

Volvo Trucks a început producția de serie de camioane electrice în 2019, fiind una dintre primele mărci de camioane care a făcut acest lucru. Gama de produse include acum șase modele de camioane electrice – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL și Volvo VNR, vândute în America de Nord.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings