Afla cum sa introduci simbolul tarii la trecerea frontierei

Ca parte a aplicării treptate a Pachetului de Mobilitate, începând cu data de 2 februarie 2022, intră în vigoare măsura prin care șoferii vor trebui să indice fiecare punct de trecere a frontierei pe tahograful lor digital.

Conform legislației în vigoare, de la această dată, șoferul introduce simbolul țării în care intră după ce a trecut granița unui stat membru, la începutul primei opriri în acel stat membru. Prima oprire se face la sau după punctul de oprire, cât mai aproape posibil de graniță.

La trecerea frontierei unui stat membru cu feribotul sau trenul, șoferul introduce simbolul țării în port sau la stația de sosire.

În cazul tahografelor inteligente Stoneridge de ultimă generație (SE5000-8 Rev. G), la trecerea graniței, după oprirea vehiculului, pe afișajul tahografului va fi sugerată țara de intrare, automat. Șoferul va trebui doar să confirme dacă este corect apăsând butonul „OK”.

La toate celelalte tahografe Stoneridge, selecția trebuie facută manual, urmând pașii de mai jos, distingând tahografele în funcție de anul de fabricație sau cheile prezente.

Pentru tahografele digitale fabricate începând cu 2010 (SE5000 rev.7 și SE5000-8)

1. Apăsați butonul „OK” și căutați cu săgeți meniul „Locuri”.

2. Apăsați butonul „OK” și căutați meniul „Loc de pornire”.

3. În acest moment veți găsi lista tuturor țărilor disponibile, selectați-o pe cea pe care ați introdus-o, în exemplul de mai jos Albania și apăsați „OK”.

4. Apăsați butonul „înapoi” de 2 ori pentru a reveni la meniul principal.

Pentru tahografele digitale fabricate până în 2010 (SE5000 rev. 6)

Acestea sunt ușor de recunoscut deoarece nu există nicio tastă „OK”, ci tasta „Enter”  .

1. Apăsați tasta „Enter” și căutați cu săgețile meniul „Loc de început”.

2. Apăsați „Enter” și selectați din listă țara pe care ați introdus-o, în exemplul de mai jos Regatul Unit, apoi apăsați „Enter” din nou.Apăsați „Enter” și selectați din listă țara pe care ați introdus-o, în exemplul de mai jos Regatul Unit, apoi apăsați „Enter” din nou.

3. Apăsați butonul „înapoi” de 2 ori pentru a reveni la meniul principal.

Tahograf analogic

Din 20 August 2020, se introduce de către șofer prin înregistrare manuală (pe fața diagramei de tahograf) a simbolului țării.

În cazul unui dispozitiv VDO se accesează Entry, apoi țara de intrare.

Pentru mai multe informatii va rugam sa-i contactati pe colegii nostri de la Fomco.

Contact: info@fomcoshop.ro /  0265326043 / fomcoshop.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings