Un ambuteiaj de 80 km s-a format la granița Poloniei cu Belarus

Un ambuteiaj de 80 km s-a format la granița Polonia-Belarus în acest weekend, când șoferii de camion din Belarus și Rusia încercau să intre in Belarus înainte de intrarea în vigoare a noilor sancțiuni europene.

La un moment dat, timpii de așteptare au crescut la 33 de ore, deși acest lucru s-a redus cu peste jumătate după expirarea termenului.

În cea mai recentă rundă de sancțiuni, UE a interzis camioanelor din Rusia și Belarus să transporte mărfuri în și în afara UE. Singura excepție de la aceasta au fost vehiculele care transportau medicamente, poștă sau combustibil.

Potrivit BBC, soarta camioanelor care nu au reușit să treacă granița la timp este încă necunoscută. Se crede că autoritățile naționale ar putea confisca vehiculele.

Între timp, Belarus a răspuns interzicând camioanelor UE să transporte mărfuri pe teritoriul său. Măsura a fost anunțată sâmbăta trecută.

Potrivit informațiilor de la ministerul din Belarus, „excepțiile sunt vehiculele care trec prin unele puncte de trecere a frontierei către locuri desemnate destinate activităților de încărcare și transbordare”. În plus, restricția nu se aplică camioanelor care transportă corespondență și animale vii”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings