FOMCO – Descărcarea datelor din tahograf cu ajutorul aparatului Tacho2Safe (P)

Tacho2Safe este o nouă generație de aparat de descărcare manuală a tahografului. Acesta vă ajută să descărcați datele stocate în memoria tahografului precum și pe cele aflate pe cardurile de șofer. Este un aparat ergonomic, ușor de utilizat, și care poate fi folosit de către șoferi, de proprietarii de flote de toate dimensiunile și de către operatorii de transport.

Datele descărcate sunt stocate pe memoria internă a aparatului, care permite până la 10.000 de descărcări. Consumul redus de energie permite descărcarea a peste 500 de carduri complet, cu o singură baterie de tip AA, dar poate funcționa și cu baterii reîncărcabile prin USB.

Tacho2Safe este compatibil cu toate tahografele digitale și beneficiază de o viteză crescută de descărcare, acesta fiind mult mai eficient în comparație cu alte aparate prezente pe piață.

Aparatul Tacho2Safe vă permite să:

 • Citiți datele de pe cardul șoferului fără a fi nevoie să conectați aparatul la un tahograf (driver pentru cititor de carduri încorporat)
 • Citiți datele din tahograf conform unor parametri prestabiliți
 • Citiți doar anumite date pe care le puteți selecta manual
 • Citiți datele dintr-o anumită perioadă de timp sau pe întreaga perioadă în care a fost utilizat tahograful
 • Verificați setările cu ajutorul unui singur buton
 • Configurați aparatul fără a fi nevoie să-l conectați la un computer
 • Alegeți orice format pentru a salva fișierele

Ce trebuie să faceți pentru a descărca datele din tahografele digitale cu ajutorul Tacho2Safe:

 1. Introduceți cartela operatorului de transport în tahograf (dacă utilizați un card de service, va trebui sa introduceți codul PIN)
 2. Conectați aparatul Tacho2Safe la tahograf cu ajutorul cablului de descărcare tahografe
 3. După inițializare, pe tahograf va fi afișat meniul de selectare a modului de descărcare. Cu butoanele F1, F2, F3 sau F4 puteți selecta opțiunea de descărcare dorită:
  1. F1 – Descărcarea datelor selectate prin aplicația TachoSafe Lite
  1. F2 – Selectarea manuală a datelor de descărcat din tahograf
  1. F3 – Descărcarea completă a tahografului
  1. F4- Descărcarea cartelei de șofer prin tahograf (Această funcție este activă doar atunci când cartela de șofer este introdusă  alături de cartela operatorului de transport sau cardul de service.)
 4. După ce ați selectat opțiunea de descărcare, aceasta se va iniția. Dacă după 10 secunde nu a fost selectată nicio opțiune, cititorul va iniția descărcarea datelor prin aplicația TachoSafe Lite (F1).

Timpul necesar descărcării tahografului poate varia de la câteva minute până la mai multe ore,  în funcție de perioada selectată.

Pentru a descărca un card de șofer, introduceți cardul în fanta de sus a aparatului. Descărcarea se va iniția automat, iar pe aparat va fi afișată o bară de stare care va afișa progresul acesteia. O descărcare tipică durează aproximativ 30 de secunde, în funcție de tipul cardului.

Pot fi efectuate mai multe descărcări, fără să conectați cititorul la un calculator.

Datele descărcate pot fi interpretate cu ajutorul aplicației TachoSafe Lite.  Aceasta este o aplicație gratuită pentru analiza orelor șoferului, care vine împreună cu Tacho2Safe. Oferă mai multe rapoarte, inclusiv raportul de încălcare AETR 561, raportul detaliat al activității șoferului, graficul activității șoferului. TachoSafe Lite este activă sau inactivă numai atunci când un aparat Tacho2Safe este conectat la calculator.

Pentru un cost suplimentar puteți achiziționa aplicația Tacho2Safe PRO care vă permite să descărcați rapoarte detaliate despre numărul de ore și kilometrii parcuși de un șofer în funcție de țara tranzitată. Astfel puteți calcula mai ușor diurna pentru șoferii care au curse în afara țării.

Achiziționați acum Tacho2Safe de pe fomcoshop.ro sau contactați echipa Fomco Trade SRL, la numărul de telefon 0265-326.043.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings