Controalele camioanelor vor continua in perioada 10-16 octombrie in cadrul campaniei Truck&Bus

Vor continua verificarile camioanelor și autobuzelor de-a lungul drumurilor europene începand de luni, 10 octombrie 2022 , promovată de coordonarea Poliției Rutiere Roadpol. Această operațiune se va încheia duminică, 16 octombrie și va fi ultima de acest gen din acest an. Menționăm însă că în perioada 5-11 decembrie se va desfășura campania Alcool & Droguri, care va presupune verificări privind conducerea în stare de ebrietate sau consumul de droguri pentru toți șoferii, de la motociclete la vehicule grele. 

În timpul celor două operațiuni anterioare Truck & Bus din iunie și iulie, care au avut loc în nouăsprezece țări europene, patrulele au oprit 427.105 vehicule industriale, în cadrul cărora au detectat 102.283 de încălcări, adică în medie unul din patru vehicule verificate. Dintre aceștia, 2.221 au fost atât de grave încât li s-a interzis imediat să continue călătoria. „Majoritatea infracțiunilor detectate pe vehiculele industriale au legătură cu viteza, starea vehiculului, reglementările timpului de conducere și odihnă și setările tahografului”, explică secretarul grupului de operațiuni Roadpol, Henk P. Jensen, de la poliția olandeză.

În special, 12.588 de șoferi nu au respectat pauzele impuse pentru conducere și în 11.662 de cazuri nu au gestionat corect tahografele. Acestea din urmă au fost manipulate pe 545 de vehicule industriale. „În fiecare an, setările tahografului sau chiar manipularea acestuia capătă forme mai largi”, subliniază Jensen. „Motivul acestui tip de fraudă ar putea fi presiunea competitivă susținută în această industrie încă în creștere. Beneficiile financiare pentru transportatorii de mărfuri pot fi mari, dar riscurile la adresa siguranței rutiere sunt si mai mari. În special din cauza oboselii șoferului, pot apărea coliziuni cu consecințe grave, nu numai pentru șoferul camionului sau autobuzului, ci și pentru alți utilizatori ai drumului.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings