Video – Test in Romania cu noua semiremorca EcoFLEX de la SCHMITZ Cargobull. Consum redus de combustibil cu pana la 5%

Va prezentam prima semiremorca cu prelata cu suprastructura aerodinamica din Romania. Aceasta se numeste EcoFLEX si face parte din Generatia Eco de semiremorci SCHMITZ Cargobull.

Semiremorca EcoFLEX a obținut primul loc la renumitul „Trailer Innovations Award 2023”, la categoria „Mediu”. Cortina aerodinamică S.CS EcoFLEX cu POWER CURTAIN și Eco Pack, un vehicul din seria EcoGeneration, a convins juriul internațional de experți. Schmitz Cargobull s-a clasat, de asemenea, pe locul al treilea la categoria „Șasiu” cu protecția inovatoare Ferry. „Cu cortina S.CS EcoFLEX, am adus pe piață un vehicul care aduce o contribuție considerabilă la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2 în transportul rutier de marfă”, a declarat Andreas Schmitz, CEO al Schmitz Cargobull AG. „Premiul „Trailer Innovation Award 2023” recunoaște munca noastră continuă de a inova. Acceptăm provocarea de a oferi clienților noștri soluții pentru transport durabil, care nu sunt doar practice, ci și rentabile pentru client.” 

Semiremorca are o inaltime de cuplare standard de 1150 mm, inaltimea interna fata de 2700 mm si spate ajustabila de la 2700 mm la 2200 mm, pozitia Eco.

Suprastructura EcoFLEX este construita cu Certificat de Asigurare a Incarcaturii XL si Telematica de ultima generatie alaturi de monitorizarea presiunii si temperaturii a rotilor, toate aceste dotari sunt regasite in echiparea standard a semiremorcii EcoFLEX.

Generatia EcoFlex a fost gandita pentru reducerea consumului de carburant si implicit reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Forma aerodinamica este obtinuta in 7 pasi simpli:

  1. Detensionarea prelatei
  2. Deschiderea usilor
  3. Rabatarea traversei carucior
  4. Liftarea tavanului
  5. Ajustarea inaltimii spate
  6. Ajustarea si tensionarea prelatei
  7. Inchiderea tavanului si usilor

Impreuna cu Daimler Trucks am testat in conditii reale de exploatare semiremorca EcoFlex atat in pozitia normala cat si in pozitie Eco.

Testul a fost efectuat pe traseul Ciorogarla-Pitesti si retur pentru ambele pozitii ale suprastructurii in aceleasi conditii cu acelasi conducator auto, acelasi autovehicul de tractare.

Semiremorca a fost monitorizata folosind datele telematice furnizate prin portalul Schmitz Cargobull – Trailer Connect iar consumul a fost calculat utilizand sistemul de diagnoza de la Daimler.

Portalul Trailer Connect poate furniza foarte multe informatii relevante despre: traseu / pozitie / stare incarcare / viteza / presiune si temperature in roti / istoric cursa / interventiile ABS si RSP / erori ABS.

Dupa cum se poate vedea, exista o economie reala de 4,5% in conditii de exploatare identice.

Pozitia Eco poate fi utilizata atat pentru mersul cu incarcatura partiala sau de joasa inaltime precum si pentru cursele fara incarcatura.

Aceste conditii apar intre 10 si 30% din viata unei semiremorci, in functie de modul de utilizare.  

EcoFLEX este primul model din Generatia Eco ce poate fi comandata in Romania.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings