Transportatorii spanioli se pregatesc de GREVA

Asociația independentă a transportatorilor rutieri Plataforma en Defensa del Transporte continuă să denunțe munca sub costuri a transportatorilor, subliniind prețul ridicat al combustibilului și al AdBlue.

După armistițiul stabilit în luna martie, asociația autonomă a transportatorilor rutieri Plataforma en Defensa del Transporte face apel la greva pe perioadă nedeterminată începând de la ora 00:00 luni, 14 noiembrie. Decizia vine în urma unui vot în rândul asociatiatilor. La Plataforma consideră că Guvernul nu aplică toate măsurile stabilite prin acordul cu celelalte asociații din categorie care fac parte din Comité Nacional del Transporte por Carretera, inclusiv un pachet de ajutor de 450 de milioane de euro, interdicția de încărcare și descărcare pentru șoferi, indemnizația de o oră de așteptare pentru încărcare și descărcare, întărirea controalelor.

Asociația adaugă că transportatorii nu mai pot face față creșterii costurilor, care au ajuns la treizeci de procente și că, prin urmare, în fiecare lună sunt închise între 200 și 250 de mici companii spaniole de transport. Guvernul răspunde că pune în aplicare toate măsurile la care s-a angajat și a făcut apel la transportatorii să nu proclame alte opriri, ținând cont de „complexitatea” momentului actual. El a adăugat că în următoarele săptămâni va prezenta un plan de consolidare a sistemului de control.

„Șapte luni mai târziu ne aflăm din nou în situația în care un preț de cost nu este respectat pentru transportatori și în schimb prețurile de transport sunt în scădere”, a declarat Manuel Hernández, președintele Platformei.

Astfel, întrebarea care a fost pusă celor asociați Platformei a fost „dacă a existat sau nu voința de a iniția o grevă națională pe termen nedeterminat pentru ca Administrațiile să ia măsuri eficiente și să demonstreze imediat că această lege va funcționa”. 

La rândul său, Confederația Spaniolă a Transporturilor de Marfă (CETM) a convocat transportatorii care cer respectarea reglementărilor, evitând însă o grevă care nu va face decât să dăuneze sectorului și societății spaniole în ansamblu.

Din Confederație sunt conștienți că pentru a obține rezultate și a schimba obiceiurile care fuseseră normalizate necesită timp și, din acest motiv, cer răbdare și conlucrare.

La fel, Asociația Transporturilor Rutiere Internaționale (ASTIC) nu susține greva pe perioadă nedeterminată convocată de auto-numita Platformă în Apărarea Transporturilor de la ora 00:00 luni, 14 noiembrie. Potrivit Asociației, „în ultimii ani s-au realizat schimbări semnificative în reglementarea acestei activități care merg în direcția corespunzătoare a îmbunătățirii condițiilor de muncă ale lucrătorilor noștri și a cadrului de funcționare al companiilor noastre pentru a le consolida competitivitatea și sustenabilitatea economică. , de mediu și social”. La fel, ASTIC cere Executivului să garanteze drepturile fundamentale ale transportatorilor care nu o susțin, intrucât este o obligație de bază a Guvernului să asigure și să acționeze astfel încât principiile de bază cuprinse în Constituția Spaniei să nu fie încălcate, precum dreptul la libera circulație a cetățenilor -art. 19. CE- si libertatea intreprinderii -art. 38 CE-.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings